23 metų plungiškė rugsėjo antrą savaitę gimdyti atvyko į Kretingos ligoninę. Teigiama, kad gimdykloje ji praleido apie parą. Moteris gimdė sunkiai, gimdymas esą baigtas operacija. Po Cezario pjūvio gimusiam berniukui prireikė reanimacijos.

„Jis gimė labai sunkios būklės. Buvo iškviesta reanimacinė pagalba. Vaikas reanimobiliu buvo išgabentas į Klaipėdą“, - sakė Kretingos ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinai Vidmantas Jurgaitis.

Tačiau Klaipėdos medikams išgelbėti kūdikio nepavyko. Po pusvalandžio konstatuota mirtis. Įtariama, kad berniukas užduso.

„Priežasčių labai daug: vaikas galėjo turėti įgimtą plaučių uždegimą, neišsivystymas, aspiracija, daug galėjo būti priežasčių. Tai turi nustatyti patanatomai“, - sakė V. Jurgaitis.

Kai kurie medikai tvirtina, kad asfikcija dažniausiai būna vaisiaus vandenimis. Kodėl kūdikis mirė, ar gimdyvei buvo suteikta reikiama pagalba ir ar ji nebuvo pavėluota aiškinasi teisėsaugininkai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimai netinkamo Kretingos ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriaus medikų pareigų atlikimo.

Medicinos audito inspekcija dar prieš 7 metus svarstė, ar Kretingoje reikalingas gimdymo skyrius, kuriame moterims gimdyti nesaugu. Prieš 8 metus kūdikio toje pačioje ligoninėje neteko ir gargždiškių šeima. Laiku neatlikus Cezario pjūvio operacijos pernešiotas kūdikis irgi užduso. Tuomet paaiškėjo ir šokiruojantis faktas, kad gimdymą priimanti gydytoja iš viso nemokėjo atlikti Cezario pjūvio, nors privalėjo. Po kelerius metus trukusių teismų nukentėjusi šeima vietoj prašytų milijonų prisiteisė 30 tūkst. litų kompensaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)