Tokius Baudžiamojo kodekso pakeitimus parlamentui siūlo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis. Jis įregistravo Baudžiamojo kodekso pakeitimo projektą, kuriuo nori nustatyti, jog „tas, kas nužudė kankindamas ar kitaip itin žiauriai, baudžiamas laisvės atėmimu iki gyvos galvos arba mirties bausme“.

P. Gražulio nuomone, mirties bausmės panaikinimas buvo klaida.

„Visuomenė jaučiasi nesaugi, todėl mirties bausmės sugrąžinimas yra viena iš priemonių, kuri padės atkurti saugumo jausmą. Lietuvoje mirties bausmės vykdymas buvo sustabdytas 1996-aisiais, o 1998-ųjų gruodžio 21-ąją Seimas šią bausmę išvis panaikino, palikdamas griežčiausią sankciją - įkalinimą iki gyvos galvos, tačiau kriminogeninė situacija, didėjantis nusikalstamumas ir nusikaltėlių įžūlėjimas tampa nebevaldomas”, - savo pasiūlymo aiškinamajame rašte teigia „tvarkietis“.

Jis remiasi ir DELFI užsakymu „Spinter tyrimų“ atlikto visuomenės nuomonės tyrimo duomenimis. Beveik pusė šių metų balandį apklaustų gyventojų pasisakė už mirties bausmės sugrąžinimą.

Mirties bausmės panaikinimas buvo viena iš Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą sąlygų. Paskutinis asmuo, kuriam Lietuvoje įvykdyta mirties bausmė, buvo Vilniaus brigados lyderis Borisas Dekanidzė.