„Nuo buroko lyg pyrago – kviečiam į Gausybės ragą!“

Šį šeštadienį visos Jonavos seniūnijos skubėjo į miesto parkelį kupinais krepšiais ir net vežimais visokiausių rudeniškų gėrybių. Išsipuošę, puikios nuotaikos dalyviai linksmino smalsuolius smagiomis melodijomis, viliojo gardžiomis vaišėmis bei įvairiais žaidimais.

Miesto vadovai apdovanojo geriausius rajono ūkininkus, pasidžiaugė gausiu derliumi, padėkojo seniūnijoms už gražią šventę.

O linksmos dainos dar ilgai skambėjo ne tik rajono seniūnijų dainorių traukiamos, bet ir baltarusių, lenkų bei rusų dainų ansamblių. Kam užteko jėgų, dar galėjo ir Jonavos kultūros centre apsilankyti, pažiūrėti rež. J.Andriulevičiaus spektaklio „Pupos“.

Graži ir nuotaikinga šventė buvo, parodžiusi, koks spalvingas ir gražus rudenėlis, kupinomis rieškutėmis atkeliavo.

Šeštadienį Molėtuose Bobų vasarą pasitiko Rudens gėrybių ir amatų mugė „Priimk po skėčiu mus“ bei visi į ją susirinkusieji.

Tiek puošnių įvairiausiai išdabintų skėčių, rajono seniūnijų kiemelių margumo, rudens gėrybių gausos, šeimininkių išradingumo molėtiškiai ir šventės svečiai dar nebuvo matę. Akį traukė ir džiugino gražiausi vaisiai, ekologiškos daržovės ir uogos, įvairiaskonis bitininko Jono ir kitų rajono bičiuolių medus, maloniai gomurį nuteikianti Mindūnuose sūdyta ir rūkyta ežero žuvis, neapsakomo skonio paties virtuvės šefo Tomo virta žuvienė, avis jau ir Molėtų krašte melžiančio Giedriaus sūriai, įvairiausių skonių Laimos sviestas bei kitų rajono šeimininkių sūriai ir pieno gaminiai, Liudos džiovinti jautienos kumpeliai, viliojo šviežios duonos, pyragų ir Jolantos firminių tortų kvapas...

Stebino ir rajono moterų bei vyrų rankdarbių gausa: drožta, gaminta, pinta, siuvinėta, austa, velta, rišta, dekoruota... Ir dar daug visokios parodytos išmonės buvo galima pamatyti. Visa tai liudijo Molėtų krašto išradingumą, darbštumą, šių metų gausą bei žadėjo naujų skonių atradimų mums visiems...

Šventę vainikavo muzikinė visų vienuolikos rajono seniūnijų eisena bei kiekvienos jų išskirtinė meninė programa miesto šventės scenoje.

„Akivaizdu, ruduo – puikus metas mums visiems susieiti draugėn, pasidžiaugti nauju ir gausiu šių metų derliumi, susitikti pasišnekučiuoti su bičiuliais, kažką skanaus ar reikalingo įsigyti ir, žinoma, padėkoti mūsų rajono žemdirbiams ir visiems darbštiems Molėtų krašto žmonėms už jų triūsą, išmonę, kasdienį darbą“, - sakė rajono meras Stasys Žvinys, kuris šiemet su savo pagalbininkais ne tik įteikė Dėkones ir lauknešėlius labai triūsusioms ir daug pastangų besirengiant mugei įdėjusioms seniūnijų bendruomenėms, bet ir apdovanojo pažangius rajono ūkininkus.

Džiaukimės rudeniu, laiku, kai viskas sprogsta visu gražumu, ir švęskime kiekvieną jo dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją