Tačiau šis pareigūnas, įtartas duomenų apie veiksmus prieš banką „Snoras“ nutekinimu, šalies vadovės nuomone, turėtų pats susimąstyti, ar gali eiti šias pareigas.

Paklausta, ar V. Giržado ir buvusio FNTT vadovo Vitalijaus Gailiaus atleidimas nebuvo klaida, D. Grybauskaitė žurnalistams nurodė, esą teismas FNTT vadovų atleidimą pripažino neteisėtu pirmiausiai dėl procedūrinių dalykų. Dėl to esą atsakomybė tenka Vidaus reikalų ministerijos (VRM) teisininkams, dirbusiems su FNTT vadus atleidusiu ministru Raimundu Palaičiu.

„Teismai sprendė atleidimo procedūrinius klausimus. Ir jeigu yra toks sprendimas, kad jie grąžinti į darbą, reiškia, buvo padaryti procedūriniai pažeidimai. Ir tenka atsakomybė VRM juristams ypač. Nes tik procedūriniai dalykai. Na, o dėl kitų aspektų, t.y. dėl melo detektorių parodymų – joks teismas negali panaikinti šių rezultatų“, - primindama du V. Giržadui nepalankius tyrimus poligrafu sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, V. Giržadas pats turėtų susimąstyti, ar turi moralinę teisę eiti FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigas.

„Visada sakiau, kad visų teisėsaugos institucijų vadovai turi būti nepriekaištingos reputacijos. Ir po to, kai du melo detektoriai dviejose institucijose parodė neigiamą rezultatą vienam iš FNTT vadovų, manau, kad moraliai tas vadovas turėjo pats atsistatydinti. Teismas nusprendė, kad gali (eiti pareigas – DELFI), o moralinės ir kitos priežastys išlieka“, - sakė D. Grybauskaitė, pridurdama, kad „šešėlis dėl reputacijos“ išlieka tiek V. Giržadui, tiek V. Gailiui.

DELFI primena, jog teismų sprendimais abu buvę FNTT vadovai R. Palaičio buvo atleisti neteisėtai. V. Giržadas į darbą jau sugrįžo. Tuo tarpu V. Gailius, išrinktas į Seimą vienmandatėje apygardoje, nutarė pasilikti parlamentaro mandatą.