Ingredientai

Miltai 3 stiklinės
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Soda 1 šaukštelis
Druska šaukštelis
Citrinos 1 vnt.
Cukrus 1 stiklinė
Sviestas 10 šaukštai
Cukraus pudra 1 stiklinė
Citrinų sultys 2 šaukštai
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kepimo soda ir druska.

Nulupkite citrinos žievelę ir ją nelabai smulkiai supjaustykite. Ją kartu su imbierais ir ¼ stiklinės cukraus sudėkite į mikserį ir susmulkinkite, kol gausite vientisą masę.

Dideliame dubenyje iki purios masės išsukite sviestą ir likusį cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius, įmaišykite citrinų ir imbierų masę.

Į šia masę įmaišykite pusę miltų masės, tada pusę jogurto, tada likusius miltus ir likusį jogurtą. Išmaišykite, bet nemaišykite per ilgai.

Riebalais patepkite keksiukų formeles ir supilkite tešlą. Kepkite 25-30 min, kol keksiukai taps tamsiai auksinės spalvos.

Kol keksiukai vėsta, šluotele išplakite citrinos sultis ir cukraus pudrą. Šia mase patepkite dar šiltu keksiukų viršų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai