Trinta moliūgų sriuba - ne tik labai skanus, bet ir sveikas patiekalas. Moliūgas yra puiki daržovė, kurią galima ruošti įvairiai - kepti daržovių blynelius, ruošti saldžius ir pikantiškus pyragus, gaminti troškinius.

Darganu oru šilta, kvapni ir soti sriubytė - tikras išsigelbėjimas, todėl būtinai išbandykite šį receptą!

Reikės:
1,5 kg moliūgo,
1 česnako skiltelės,
1 l vištienos arba daržovių sultinio,
200 ml grietinėlės,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
šviežiai tarkuoto muskato riešuto,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
skrudintų moliūgo sėklų,
150 g pelėsinio sūrio Brie.

Gaminimas. Paruoškite vištienos arba daržovių sultinį. Tuomet nulupkite moliūgą, supjaustykite kubeliais. Sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol paviršius šiek tiek apskrus. Prieš baigiant kepti, supjaustykite česnaką griežinėliais ir sudėkite ant moliūgo.

Į puodą supilkite sultinį, sudėkite keptą moliūgą, įpilkite grietinėlės ir viską pakaitinkite, bet neleiskite užvirti. Tuomet sriubą sutrinkite elektriniu plaktuvu, pagardinkite šviežiai tarkuotu muskato riešutu, druska bei pipirais.

Sriubą patiekite su keptuvėje paskrudintomis moliūgų sėklomis ir gabaliukais pjaustytu pelėsiniu sūriu.

Skanaus!