Obelis pražydo Kauno rajone sekmadienį. „Negalėjau patikėti šiandienos vaizdeliu - mūsų sode žydi obelis!“, - rašė DELFI skaitytoja Vilma.

Vis tik, apie šį reiškinį informavus gamtininkus, jie grįžusiu pavasariu nenusistebėjo. Lietuvos edukologijos universiteto profesorius Remigijus Noreika sakė, kad obelis pražydo dėl šilto rudens.

„Tai lemia klimatinės sąlygos ir tai nėra retas reiškinys. Sakysim, rudenį ir žibuoklės, ir purienos pražysta, ypatingai tie efemeriniai pavasariniai augalai. Lygiai tas pats atsitinka ir su sodo augalais – tam įtaką daro klimatiniai veiksmai, skirtingos sąlygos – vienur šlapia, kitur sausa. Ruduo dabar palyginus šiltas, jeigu stebėsim iš šono, lyginant ir su ankstesniai metais, šalnų daugelyje vietų nebuvo. Ir ženklo augale vykstančių biologinių procesų stabdymui nebuvo“, - teigė R. Noreika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)