Nuo 6 val. iki 7 val. pareigūnai tikrino visus pravažiuojančių transporto priemonių vairuotojus, vėliau, atsižvelgiant į transporto priemonių srautą, kad nesusidarytų spūstys ir vairuotojai patirtų kuo mažiau nepatogumų, buvo tikrinami tik įtarimą sukėlę vairuotojai. Priemonės metu nustatyti 4 neblaivūs (lengvas girtumas) vairuotojai, 9 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Kol kas tokios prevencinės priemonės būtinos, nes kiekvieno reido metu sulaikomi neblaivūs vairuotojai.

„Galbūt šiandien išvengėme kelių skaudžių eismo įvykių, sulaikę neblaivius vairuotojus. Kiekvieną kartą tikimės, kad girtų vairuotojų nepasitaikys, tačiau taip nebūna. Todėl šios prevencinės priemonės yra kol kas būtinos. Jas vykdome nuolat, skirtingomis savaitėmis dienomis, skirtingu laiku, skirtingose vietose“, – sakė R. Kemzūra.

Taip pat praėjusį penktadienį nuo 19.20 val. iki 20.55 val. Kaune, K. Baršausko g., jungtinės Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės ir Kelių policijos valdybos pareigūnų pajėgos patikrino 237 transporto priemonių vairuotojus, neblaivių vairuotojų nenustatyta. Taip pat buvo tikrinamas ir transporto priemonių, kurių vairuotojai ar keleiviai sukėlė įtarimų, vežamo krovinio turinys, draudžiamų daiktų neaptikta.

21.30 val. iki 2013-09-14 1.30 val. pareigūnai toliau dirbo Jonavos raj., Šveicarijos mstl., Ruklos mstl. bei Jonavoje, kur buvo patikrinti 145 automobiliai ir 81 asmuo. Patikrinimo metu: išaiškinti 2 disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis atvejai, kurių metu sulaikyti 2 asmenys; 1 asmuo sulaikytas dėl alkoholinių gėrimų gėrimo viešosiose vietose arba girto pasirodymo viešosiose vietose ir 1 – dėl pasipriešinimo policijos pareigūnui; taip pat buvo išaiškinti 4 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Narkotinių medžiagų paieškai buvo naudojamas tarnybinis šuo.

Apie 23.45 val. Jonavoje, Chemikų g., automobilis „VW Golf“ stabdomas uniformuoto policijos pareigūno nesustojo. Persekiojant minėtą automobilį, vairuotojas ir keleiviai palikę automobilį pabėgo, tačiau vienas asmuo buvo sulaikytas. Sulaikomas penkiolikmetis aktyviais veiksmais priešinosi, vengė sulaikymo, ranka smūgiavo pareigūnui į plaštaką, o parkritęs spyrė į veidą.

Kauno apskrities policija tikisi vairuotojų tolerancijos ir supratimo, nes tokios ir panašios priemonės bus vykdomos ir toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)