Tik va, idilė labai greitai subliuško kaip mano vaiko pučiamas spalvotas muilo burbulas. Prie Angelo pamatėm kažką... Susižvalgėme su vyru. Iš tolo dar buvo sunku suprasti, kas prie stulpo – elgeta, ar šiukšlių maišas? Einant artyn net šiurpas nukrėtė - lyg žmogaus iškamša, elgetaujančio be kojų žmogaus aliuzija. Dėkui Dievui, kad nepamatė mano keturmetis vaikas, tai tikrai nebūtume sumoję, ką jam ir atsakyti. Tokį nemalonų vaizdą pasistengėme nugramzdinti tolyn, o patys patraukėme į Bernardinų sodą – atgaiva sielai ir kūnui.

Tik tą negerą jausmą man priminė žiniasklaida. Mus vakar traumavęs kažkas, pasirodo, yra menas. Tokiais „menais“ buvo papuoštas Vilnius ne vienoje vietoje. Ant Šiuolaikinio meno centro, - imituojant norintį šokti nabagą, kitas - kažkurioj gatvėj pakabintas virš praeivių galvų. Kyla klausimas – kam viso to reikia? Apie meno supratimą nenoriu plėstis, ypač šiuolaikinio, nes dabar menas yra viskas, pradėkime nuo nuleisto vamzdžio į Nerį. Daug diskusijų sukėlęs klausimas. Bet mes dabar ne apie taip.

Kaip mano širdį džiugina balti angeliukai, patupdyti ant pavienių Vilniaus stogelių. Bet deja... Pasodinti medelį, pastatyti spalvotą suoliuką yra neįdomu, nes tai nieko nešokiruoja. Pff.. Juk banalu. Nupjaukim karvės galvą ir pamaukim ant baslio miesto centre – va čia tai būtų menas! O jei kas nesupranta, tai tiesiog meninio išsilavinimo spragos, ne kitaip.

Kyla klausimas – kur žiūri dėdės su kaklaraiščiais? Ne jų kompetencija spręsti, kas yra tikras menas? Mano manymu, mažas pyplys labai gerai pasakytų, kas yra gražu, o kas ne. Vaiko lūpomis kalba tiesa. Įdomu, kaip būtų įvertinęs tokį „grožį“ mano sūnelis. Tik man, kaip mylinčiai mamai, nesinori traumuoti sūnelio.

Negi vilniečiai nusipelnė tik bekojų iškamšų pakaruoklių? Bijau net pagalvoti, kad tokiais „grožiais“ galėtų papuošti ir miesto Kalėdinę eglę. Naujasis Vilniaus aksesuaras, naujasis miesto veidas. Pakabintų kaspinėlių, balionėlių nėra?! Turim pakaruoklius!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Skaitytojos matytas darbas - vienas iš skemadienį vykusio „Vilnius Street Art“ festivalio kūrinių: