Naujosios taisyklės bus taikomos paskoloms, susijusioms su gyvenamosios paskirties turtu ir žeme, kurioje šis turtas įsikūręs ar tik planuojamas statyti. Nors dalis nustatomų reikalavimų bus lankstūs, nes būtina atsižvelgti į skirtingų ES valstybių kredito ir būsto rinkas, nepriklausomai nuo valstybės paskolos gavėjai turės gauti tos pačios formos informaciją apie būsimą paskolą.

Prieš pasirašydamas kredito sutartį vartotojas turėtų gauti jam pritaikytą informaciją, kuri leistų palyginti rinkoje esančius kreditus, įvertinti jų kaštus ir ilgalaikes finansines pasekmes. Be to, vartotojui siūlomos paskolos sąlygos turi atitikti jo finansinę padėtį ir atsižvelgti į galimas finansines rizikas ateityje. Kartu prieš pasirašant sutartį arba po jos pasirašymo paskolos gavėjams turės būti suteiktas septynių dienų laikotarpis, reikalingas galutiniam sprendimui priimti.

EP nariai nustatė lankstesnes išankstinio paskolos gražinimo sąlygas, panaikindami reikalavimą vartotojams mokėti už tai baudas. Tačiau kreditoriai turės teisę tikėtis teisingos ir objektyvios kompensacijos už išankstinį kredito grąžinimą, o konkrečias tokios situacijos sąlygas galės nustatyti kiekviena ES valstybė.

Prieš pasirašydami sutartį dėl paskolos užsienio valiuta vartotojai turi būti įspėti, kad gali kisti paskolos dydis. Be to, tam tikrais atvejais vartotojui turi būti sudaryta galimybė keisti paskolos valiutą pagal kursą, kuris numatytas sutartyje.

Europarlamentarai paragino ES valstybes užtikrinti, kad, paskolos gavėjams nesugebant grąžinti paskolos, nekilnojamas turtas turėtų būti parduotas už geriausią rinkos kainą, taip pat turi būti pritaikytos priemonės, leidžiančios palankesnėmis sąlygomis grąžinti skolą. EP nariai taip pat įtraukė naują nuostatą, leidžiančią kreditoriui ir vartotojui paskolos sutartyje susitarti, kad norint grąžinti kreditą pakanka kreditoriui grąžinti arba perduoti garantiją, t.y., patį turtą.

EP nariai pritarė taisyklių pataisoms, tačiau nebalsavo dėl galutinio dokumento, nes nori įsitikinti, kad ES valstybės pasirengusios tinkamai įgyvendinti šias taisykles, dėl kurių iš esmės jau pasiektas kompromisas.