Ingredientai
Miltai
2
stiklinės
Rudasis cukrus
stiklinė
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Druska
žiupsnelis
Sviestas
6
šaukštai
Kiaušiniai
2
vnt.
Grietinėlė
1
stiklinė
Kriaušės
2
vnt.
Pekano riešutai
stiklinė
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sumeskite smulkiai supjaustytą sviestą ir maišykite, kol susidarys trupiniai. Tada įmaišykite kiaušinius ir grietinėlę, turite gauti vientisą drėgną masę.
Kriaušes nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Į tešlą įmaišykite kriaušių gabaliukus ir pekanų riešutus. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo dideliu šaukštu sudėkite sausainių tešlą. Vienas šaukštas – vienas sausainis.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Sausainius kepkite 15-18 minučių, kur įgaus aukso atspalvį. Rekomenduojama skanauti šiltus.
Atsiliepimai