Net šiukšlės gatvėje nėmaž netrukdo, bet po balkonu gimęs katinėlis iškart paženklinamas nusikaltėliu (nors be jokios kaltės).

Tai įvyko Lazdynų mikrorajone: pro šalį skubantys žmonės krūmuose pamatė išsekusį, suspardytą katinėlį, lyg nesupratusį, kas jam nutiko, ir bandantį kažkaip gyventi toliau. Katinėlio pirma pažintis su žmogumi buvo stiprus spyris į šonkaulius, tad jis bandė bėgti ir nuo savo gelbėtojų, juk nežinojo, kad šįkart bėgančios kojos bėga ne sužeisti, o suspėti... Pagauti, išgelbėti!

„Naminukams“ paskambino ir apie mažylio nelaimę papasakojo moteris, vardu Ramunė. Esame sujaudinti ir džiaugiamės, kad kačiuką pastebėjusi moteris ne tik jį išgelbėjo, bet ir sutiko jam suteikti savo jaukų namų kampelį, kol pastatysime mažylį ant kojų ir surasime jam namus.

Katinėliui, kurį globėja praminė didingu Čaikovskio vardu, reikalinga skubi operacija. Jau tą patį vakarą veterinarinėje klinikoje kačiukui buvo atliktas rentgenas, kuris patvirtino faktą - lūžusi kojytė. Šiuo metu nesuaugęs kaulas kačiukui bandant eiti duria minkštuosius audinius, o taip gali pažeisti raisčius ir nervus. Tokiu atveju neliktų kitos išeities kaip kojytės amputacija, todėl norime spėti išgelbėti kojytę ir patį kačiuką! Prie baisios traumos ir nusilpusio imuniteto mažylis turi odos problemų - „grybelį“, taip pat jam ašaroja akytės, organizmas dehidratavęs, iškamuotas bado.

Esame be galo dėkingi visiems, kurie neabejingai prisideda prie „Naminukų“ gelbėjimo operacijų, nes Jūsų pagalba yra neatsiejama mūsų dalis! Drauge esame išgelbėję ne vieną sunkų atvejį, kai manėme, jog vilties vos kruopelytė. Šįkart vėl kreipiamės pagalbos į jus, nes tikime, kad mažylis didingu vardu turi teisę pasveikti ir gyventi laimingą gyvenimą, nepaisant to, kad savo trumpame kelyje jau buvo sutikęs tą, kuris linkėjo mirties...

Deja, Čaikovskio operacijos kaina „Naminukams“ kol kas neįkandama (ji gali kainuoti iki 700 Lt). Be šio mažylio, globoje turime dar du kačiukus sulaužytomis kojomis, už kurių operacijas jau teko atseikėti panašias sumas. Labai prašome prisidėti, kad ir po labai nedaug, tiek, kiek galite, norime išgelbėti ir šio kačiuko kojytę. Jei galite prisidėti, paaukoti galite į „Naminukų“ sąskaitą.

Jei ateityje norėtumėte priglausti šį nuostabų katinėlį, skambinkite „Naminukams“ tel. 8 648 30077 (Vilnius).