Išmoningai pagerbti ne tik pagrindinių varžybų laimėtojai, bet ir įvairių atrakcijų, kurių čia nestigo visą dieną, dalyviai. Nors sunkiojo transporto darbuotojų prioritetai kiti, tačiau buvo išrinktos ir apdovanotos stilingiausio autobuso, vilkiko ir autotraukinio komandos, kuriomis pripažintos „Busturo“, šventės debiutantės UAB „Palink“ ir „Rivatros“ ekipos.

Vežėjų šventę rengianti VšĮ „Saugus ratas“ šiemet į varžytuvių programą įtraukė tokias aktualias jiems rungtis kaip keleivių ir bagažo vežimo bei taupaus vairavimo teorijos egzaminus, darbo ir poilsio režimo žinių patikrinimą ir kitas aktualijas.

„Nepriklausomai nuo to kaip pasirodys debiutuojanti mūsų komanda jau dabar galiu tvirtinti, jog tokie profesiniai susibūrimai, skatinantys vairuotojus tobulėti, nuolat atnaujinti žinias, - mums labai naudingi ir visokeriopai skatintini, - įpusėjus varžyboms kalbėjo prekybos tinklo IKI transporto skyriaus vadovas Kęstutis Maldžius.

Būsimos sėkmės pamatus šventės dalyviai pradėjo kloti nuo pat ankstaus ryto, susirinkę į kelių eismo taisyklių patikrinimo testą. Jo rezultatai gana reikšmingi ne tik tolesnei kovai dėl aukštesnių pozicijų, bet ir pagal juos varžybų teisėjai formavo būsimųjų autobusų ir vilkikų slalomo varžybų starto tvarką. Tad žiūrovai, išvydę pirmuoju startiniu numeriu pažymėtą vilkiką ar autobusą, galėjo nespėliodami teigti, jog jį vairuoja geriausias kelių eismo taisyklių žinovas.

„Sunkiojo transporto vairuotojai, kasdien sukantys šimtus kilometrų šalies ar užsienio keliais, paprastai gerai žino eismo taisykles, tačiau tik šiemet per visą konkursų istoriją vienas vienintelis konkurso dalyvis, „Kauno autobusų“ pirmosios komandos narys Donatas Balsys nepadarė nė vienos klaidos“, - sveikindamas geriausią eismo taisyklių žinovą džiaugėsi vienas renginio pagrindinių organizatorių Valdas Juozas Vilūnas.

D.Balsys savo pranašumą įrodė ne tik gilindamasis į kelių eismo taisyklių teoriją, bet ir buvo nepralenkiamas slalomo varžybose, kurias iki pat pabaigos gausiai stebėjo ne tik jo draugai bei varžovai, bet ir nuolatiniai tokių švenčių žiūrovai.

Pirmas pradėjęs šeštadienio batalijas D. Balsys autobusų slalome jautėsi tarsi žuvis vandenyje, trasą įveikęs per 1 min. 58,1 sek. Donatas pranoko savo komandos draugą Vytautą Varžgalį, trasoje sugaišusį 2 min. 33,75 sek. (kartu su gautomis baudos sekundėmis).

Trečioji vieta atiteko „Kautros senjorų“ komandos nariui Aleksejui Poliancevui (2 min. 48,39 sek.)
Visiems konkurso dalyviams teko įveikti tą pačią rugtį, tačiau ilgesnių vilkikų, su kuriais atitinkamai sunkiau manevruoti, vairuotojai trasoje užtrukdavo gerokai ilgiau. Rungtį laimėjęs „Vičiūnų“ komandos lyderis Arūnas Paulavičius trasoje sugaišo (kartu su baudos sekundėmis) 3 min. 29,92 sek., o antrąją vietą užėmęs varžybų debiutantas, UAB „Palink“ atstovas Saulius Iržikevičius užtruko 10 sek. ilgiau.

Trečioji vieta atiteko dar vienam „Vičiūnų“ komandos vairuotojui, nuolatiniam šių varžybų dalyviui Tomui Garokovskiui – 3 min. 52,02 sek.

Visas tris pirmąsias vietas autotraukinių slalomo varžybose nuskynė „Rivatros“ komandos senjorai, pranokę tos pačios ekipos jaunučius ir įrodę, jog patirtis – svarus argumentas.

Aukščiausiąjį nugalėtojų pakylos laiptelį užėmė Arūnas Kadys (5 min. 16,23 sek.), pranokęs Praną Grūšelionį (5min. 37,14 sek.) ir Sigitą Sadauską (6 min. 07,95 sek.).

Itin šiltai žiūrovai pasitiko šių varžybų dalyves moteris. Jei pernai jų čia buvo trys, tai šiemet mesti pirštinę vyrams išdrįso net septynios. Dvi komandos – „Kautros Ladies“ ir Vilniaus viešojo transporto antroji ekipos buvo grynai moteriškos, kurių sudėtyje buvo po tris dailiosios lyties atstoves.

Geriausių rezultatų pasiekė Kauno autobusų antrosios komandos atstovė Ramunė Lencevičienė, bendroje autobusų vairuotojų įskaitoje tarp 30 dalyvių užėmusi vienuoliktąją vietą, o vilnietė Kristina Storta tenkinosi viena pakopa aukštėlesne pozicija, nei jos vyras Vitalijus, likęs septynioliktas.
Beje, R. Lencevičienė itin gerai pasirodė spręsdama kelių eismo taisyklių testo užduotis, padariusi vos vieną klaidą ir pranokusi visas varžoves.

Dar atkaklesnė kova virė komandinėje įskaitoje, kurią tarp autobusų vairuotojų laimėjo pirmoji „Kauno autobusų“ komanda, aplenkusi antroje vietoje likusius „Kautros senjorus“ ir trečiąją vietą užėmusią Vilniaus viešojo transporto pirmąją komandą.

Tolimųjų reisų vilkikų vairuotojų komandinę įskaitą trečiąjį kartą paeiliui, o kartu – ir pereinamąją taurę, kuri visiems laikams liko jos nuosavybe, laimėjo UAB „Vičiūnų“ komandos trejetas – A. Paulavičius, T. Garokovskis ir Remigijus Cilišauskas.

Aukštą antrąją vietą užėmė varžybų debiutantai – prekybos tinklo IKI komanda, o trečioje liko daug didesnes ambicijas puoselėjusi pajėgi „Kautra Cargo“, kurios vieno nario apmaudi nesekmė teorinėje ir praktinėje rungtyse neleido ekipai pakilti aukščiau.

Kėdainių aerouoste burzgė vien galingi vilkikų ar autobusų varikliai. Susirinkusius į profesinę šventę sveikino motoakrobatas Arūnas Gibieža, linksmino populiarios grupės ir liaudiškos muzikos ansambliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)