„Man šis savaitgalis buvo tikras košmaras. Labai gaila, bet kartais taip jau būna. Šie metai mums geri, turime ir toliau stengtis“, – po varžybų BBC sakė britas.

„Likau devintas, turėjome būti daug aukščiau. Esu labai nusivylęs savimi. Viską sugadinau kvalifikacijoje, o atsigriebti (lenktynėse – red. past.) buvo neįmanoma. Apskritai, šis savaitgalis buvo tragiškas.“

L. Hamiltonas lenktynėse turėjo verstis be radijo ryšio, todėl jį pavėluoti pasiekdavo komandos instrukcijos sukti į boksus, kurias šiai teko perduoti užrašais ant starto–finišo tiesiosios krašte rodomų lentelių.

„Tai lyg vairuoti aklai. Tu nežinai, kada stoti boksuose, kada spausti, kas vyksta aplinkui tave“, – taip situaciją komentavo pilotas.

Trečiąją vietą čempionate užimantis britas konstatavo, kad po šios nesėkmės jam jau nebėra realių galimybių kovoti dėl titulo.

„Apmaudu, kai atidavęs visą savo energiją ir pastangas iškovoji tik dvi vietas.“

„Čempionate dabar viskas baigta.“
Sebastianas Vettelis

Monzoje triumfavęs S. Vettelis: fantastiškos lenktynės

Šiandien Monzos (Italija) trasoje vykusiose F-1 lenktynėse triumfavęs „Red Bull“ pilotas neslėpė džiaugsmo ir pasitenkinimo iškovota pergale.

Vokietis pridūrė, jog nepaisant problemų su pavarų dėžėmis, komanda pasiekė puikių rezultatų.

„Tai buvo fantastiškos lenktynės“, – sakė pergalę iškovojęs S. Vettelis.

„Čia galite pajusti skirtumą ką reiškia nugalėti atstovaujant ne „Ferrari“ komandai. Tačiau tai reiškia, kad puikiai padirbėjome įveikdami raudonuosius.“

„Pirmą kartą pergalę čia iškovojau 2008 m. Tai buvo išskirtinė akimirka. Laimėjome tada naudodami „Ferrari“ variklius, tad atmosfera buvo fantastiška. 2011 m. nustebino tai, jog buvau nušvilptas. Tuo tarpu šiemet to buvo galima tikėtis. Sakiau anksčiau, kuo labiau mus nušvilps, tuo geriau būsime pasirodę. Nekaltinų jų, jie myli „Ferrari“.

„Lenktynės buvo puikios ne tik man, bet ir Markui. Abu turėjome bėdų su pavarų dėžėmis, tačiau viskas baigėsi gerai. Šiandien iškovojau fantastišką pergalę.“

Iškovota S. Vettelio pergale džiaugėsi ir „Red Bull“ komandos vadovas Christianas Horneris.

„Sebastianas čia buvo puikus visą savaitgalį. Vienintelė klaida, kurią jis padarė, tai užblokavo ratus pirmame posūkyje“, – kalbėjo „Red Bull“ vadovas C. Horneris.

„Komanda šiandien gerai padirbėjo. Mums tai puiki pergalė, tačiau dar galima pelnyti 175 taškus. Visko dar gali nutikti, tačiau esame dabar esame gana saugioje pozicijoje.“
Fernando Alonso

Vienintelė F. Alonso viltis – S. Vettelio nėsėkmės

Dar kartą už čempionato lyderio Sebastiano Vettelio iš „Red Bull“ finišą Italijos GP kirtęs „Ferrari“ lyderis Fernando Alonso po lenktynių konstatavo, kad norint laimėti titulą jam reikia ir varžovo nesėkmių.

Pakyla Monzoje – 4 kartą iš eilės

Ispanas vėl užlipo ant apdovanojimų pakylos, nors varžybose startavo tik penktas. Pilotas šampanu Monzoje laistėsi ketvirtus metus iš eilės – tiek, kiek atstovauja „Scuderia“.

„Šį savaitgalį iš bolido išspaudėme viską, todėl esu labai patenkintas. Šiandien užlipęs ant pakylos ir vėl jaučiuosi fantastiškai. Ketvirtą kartą Monzoje vairuoju „Ferrari“ ir ketvirtą kartą lipu ant pakylos. Tai kažkas neįtikėtino, kažkas unikalaus“, – po lenktynių kalbėjo F. Alonso.

„Mes pasiekėme maksimumą. Beveik viską šį savaitgalį atlikome idealiai. Mes nesumažinome atsilikimo čempionate, kas yra mūsų tikslas kiekvieną savaitgalį, tačiau turime juos pasveikinti – jie šį savaitgalį buvo geriausi, o mums reikia geriau pasirodyti kitą.“

Nesitiki laimėti kelių lenktynių iš eilės

Vertindamas savo galimybes čempionate, kur nuo S. Vettelio jau atsilieka 53 taškais, F. Alonso nežibėjo optimizmu ir pripažino, kad bene vienintelė likusi viltis – varžovo nesėkmės.

„Kalbant apie čempionatą, turime būti realistai. Atsiliekame labai daug, liko nepakankamai daug etapų ir veikiausiai esame ne tokie greiti laimėti kelias lenktynes iš eilės“, – neslėpė ispanas.

„Mums reikia sėkmės, mums reikia kelių Sebo nebaigtų lenktynių ar kažko kito, kad laimėtume šį čempionatą. Likus tiek mažai etapų ir esant tokiam dideliam atstumui, situacija yra sunki.“

Priminė atvirkščią pernykštę situaciją

Kartu F. Alonso pažymėjo nenuleisiantis rankų ir priminė, kad pernai po Italijos GP pats pirmavo čempionate, tačiau kovą dėl titulo pralaimėjo. S. Vettelis tuomet buvo atsilikęs 39 taškais, o čempionatą laimėjo 3 persvara.

„Tokia pati situacija buvo ir pernai. Jam buvo sunku mus pasivyti ir viskas priklausė nuo mūsų. Mes neužbaigėme pradėto darbo, nebaigėme lenktynių Suzukoje (Japonijos GP – red. past.) ir susidūrėme su kitomis problemomis.“

„Liko dar ilgas kelias. Iki pat paskutiniųjų lenktynių stengsimės iš visų jėgų pelnyti kiek įmanoma daugiau taškų. Brazilijoje pasižiūrėsime, kiek turime taškų palyginus su juo.“