J. Valančiūnas nemeta iš vidutinio nuotolio, retokai sėkmingai sužaidžia derinį du prieš du, o stojęs į dvikovą vyras prieš vyrą su tiesioginiu savo oponentu, bando pralaužti ledus fizine jėga.

Per rungtynes Jesenicėse jis vidutiniškai pelno po 8 taškus, bet D. Maskoliūnas tiki, jog J. Valančiūnas galėtų būti dar rezultatyvesnis, jei suprastų, kokių turi privalumų. Anot trenerio, lygiai tas pats pasakytina ir apie J. Valančiūno gynybą.

„Tikrai nedraudžiame jam mesti iš vidutinio nuotolio, bet Jonas nelabai randa padėčių tam metimui. Jis turi daug privalumų prieš kitus vidurio puolėjus šioje grupėje, nes, kaip aukštaūgis, yra labai greitas. Bet kartais jis be reikalo bando žaisti per jėgą vietoje to, kad išnaudotų savo greitį. Taip pat ir gindamasis jis bando stumdytis, nors galėtų išeiti prieš dengiamąjį, kadangi yra žymiai greitesnis“, – patarimus J. Valančiūnui dalino D. Maskoliūnas.

Tiesa, jaunasis vidurio puolėjas – toli gražu ne vienintelis Lietuvos rinktinėje, kuris puolant sunkiai randa savo vietą. Specialistai ir pačios komandos atstovai sutartinai kalba apie „laisvumo stoką puolime“, to neneigia ir Jono Kazlausko asistentas. Bet jis tvirtina, jog teisės improvizuoti J. Kazlauskas iš žaidėjų nėra visiškai atėmęs.

„Treneris juk nestovi už nugaros ir nesako, ką kiekviename žingsnyje turi daryti žaidėjas. Faktas, jog mes laikomės plano ir reikalaujame, kad krepšininkai vykdytų atitinkamas užduotis. Bet teisę improvizuoti žaidėjai turi, tik ne visada tai teisingai daro.

Taip, mūsų puolime nėra laisvumo, žaidėjai per daug įsitempę, bijo imtis atsakomybės, parizikuoti atiduodami perdavimą. Bet su pergalėmis ateis daugiau improvizacijos, gražių metimų. O gynyba jau dabar funkcionuoja pakankamai gerai. Galėtų būti ir dar geriau, nes nemažai taškų varžovai įmeta po mūsų pačių neišprovokuotų klaidų“, – dėstė D. Maskoliūnas.

Artimiausi varžovai, dar kartą patikrinsiantys, ko verta lietuvių gynyba, yra juodkalniečiai, su kuriais Lietuvos rinktinė žais sekmadienį nuo 22 val. Lietuvos laiku.

Anot D. Maskoliūno, Juodkalnijos komanda ne itin daug skiriasi nuo tų, su kuriomis šiame Europos čempionate lietuviai jau buvo susitikę.

„Gal tik Juodkalnijos aukšaūgiai nėra tokie geri metikai kaip komandose, su kuriomis prieš tai žaidėme. Bandysime šį faktorių išnaudoti“, – pastebėjo treneris.

Išskirtinio dėmesio susilauks rezultatyviausias Juodkalnijos ekipos krepšininkas ir atakų organizatorius Tyrese'as Rice'as.

„Jis yra pagrindinis žaidimo variklis, sunkiausiais momentais imasi iniciatyvos ir tempia iš paskos komandą. Žaisdami su T. Rice'u ir be jo juodkalniečiai yra tarsi dvi skirtingos komandos. Be to, jie turi neblogą priekinę liniją, tad bandys grūsti kamuolį po krepšiu. Gynyboje mūsų užduotys beveik nesikeičia: reikia sustabdyti labai greitą įžaidėją, saugotis tolimų metimų ir susikaupusiems grumtis po krepšiu“, – vardijo D. Maskoliūnas.

Jis taip pat atskleidė, jog T. Rice'o gynyba bus patikėta Mantui Kalniečiui, kuris dvikovoje su makedonais sėkmingai neutralizavo priešininkų lyderį Bo McCalebbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)