Būtent maisto vienodumas turėjo didžiausią įtaką vaikų sveikatai. „Visai nesvarbu, ar vaikai valgo tuo pačiu metu kaip ir tėvai ar kiti šeimos nariais, ar jie valgo atskirai. Svarbiausias faktorius yra būtent mityba,“ - sakė tyrimui vadovavusi dr. Valerija Skafida. Tyrime mokslininkė atkreipė dėmesį į tai, jog maistas, reklamuojamas kaip specialiai skirtas vaikams, nėra toks maistingas kaip suaugusiųjų maistas. Tai taikoma tiek patiekalams valgomiems namuose, tiek patiekiamiems restoranuose.

„Kai vaikai atsisako valgyti suaugusių maistą šeimos pietų metu, tėvai dažnai stengiasi pateikti jiems labiau patinkančias alternatyvas, kurios paprastai yra mažiau maistingos. Toks reiškinys yra plačiai paplitęs: vaikiški meniu taip pat siūlomi daugumoje restoranų ir kavinių ir jų patiekalai dažnai būna skurdesnės maistinės vertės nei pagrindinio meniu,“ - teigė mokslininkė.

Škotijoje nutukimo mastai yra vieni didžiausių pasaulyje. Pasak 2012 metais Škotijos vyriausybės užsakymu atlikto tyrimo, trečdalis škotų vaikų turi viršsvorio ar yra nutukę ir šie skaičiai kasmet didėja.