Ingredientai
Veršiena
600
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Mėtos
žiupsnelis
Batonas
4
riekelě
Miltai
4
šaukštai
Pienas
50
ml
Mairūnai
žiupsnelis
Čiobreliai
žiupsnelis
Kvepiantys pipirai
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Aliejus
4
šaukštai
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Batoną išmirkykite piene ir nusunkite. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir kartu su batonu sumalkite mėsmale. Susmulkinkite mėtas, sutraiškykite česnakus.
Į faršą sudėkite mėtas, česnakus, įmuškite vieną kiaušinį, suberkite prieskonius, kvapiuosius pipirus, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Likusį kiaušinį išplakite su žiupsneliu druskos.
Iš faršo suformuokite rutuliukus. Apvoliokite juos miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje.
Kepkite įkaitintame aliejuje iš visų pusių, ne trumpiau kaip 7 min. Papuoškite žalumynais.
Atsiliepimai