Taigi, jei norime turėti sveiką odą, į savo valgiaraštį turime įtraukti šiuos produktus.

Šokoladas

Kakava, pagrindinė šokolado sudėtinė dalis, padeda odai išlaikyti drėgmę. Oda tampa tvirtesnė ir elastingesnė. Juodame šokolade gausu flavonoidų, kurie yra puikūs antioksidantai. Pasak dermatologų, flavonoidai ypač svarbūs, norint turėti sveiką odą. Ypač daug jų yra juodajame 70 % kakavos turinčiame šokolade.

Odos spindesį palaikyti padės pora ketvirtadalių šokolado, suvalgomų kasdien. Juodas šokoladas, vartojamas išoriškai, padeda sumažinti patinimus. Kad ir kaip keistai ši kaukė atrodytų, ją rekomenduoja dauguma dermatologų.

Granatai

Granatuose taip pat gausu antioksidantų polifenolių, kurie ypač gerai veikia odą. Jie apsaugo nuo laisvųjų radikalų, gerina odos kraujotaką. Pagerėja odos kvapas, ji suminkštėja. Norėdami, kad oda būtų sveika, kasdien turite išgerti keletą stiklinių granatų sulčių arba suvalgyti vieną granatą. Granato kaukė veidui sudrėkins odą ir sumažins raukšlių.

Graikiški riešutai

Graikiškuose riešutuose gausu Omega 3 riebiųjų rūgščių, jos ypatingai svarbios visam jūsų organizmui. Šios rūgštys padeda pagerinti ir odos elastingumą. Graikiškuose riešutuose taip pat esama vario, kuris skatina kolageno gamybą. Kasdieninis jų vartojimas pagerins odos būklę, padės atsikratyti suragėjimų.

Paprikos ir kitos daržovės

Pasak dermatologų, žmonės, valgantys geltonos ir žalios spalvos daržovės, turi mažiau raukšlių, ypač apie akis. Geltonos, žalios ir oranžinės daržovės turi daug karotinoidų, kurie sumažina odos jautrumą saulei, padeda gražiai įdegti. Paprika pasižymi tokiu pat efektu. Du puodeliai paprikų, suvalgomi kasdien, gali padaryti stebuklus.

Saulėgrąžos

Saulėgrąžose gausu vitamino E, kuris teikia odai tvirtumo ir stangrumo, padeda apsaugoti viršutinį odos sluoksnį nuo žalingo saulės poveikio, padeda gražiai įdegti. Per dieną reikėtų suvalgyti maždaug saują saulėgrąžų. Jose gausu ir riebalinių rūgščių, kurios padeda suminkštinti suragėjusias odos dalis, pvz., kulnus, apsaugo lūpas nuo skilinėjimo. Dar geriau odą veikia saulėgrąžų kaukė.

Pupelės

Pupelės – vienas geriausių maisto produktų sveikai odai palaikyti. Jos ne tik padeda išsaugoti sveiką odą, bet ir ją gydo. Pupelėse gausu cinko, kurio trūkumas, pasak dermatologų, pagrindinė odos dėmių atsiradimo priežastis. 100 gramų pupelių, suvalgomi kasdien, padidina organizme cinko kiekį ir padeda kovoti su spuogais. Pirkdami gydomąsias priemones nuo spuogų, taip pat žiūrėkite, kad jose būtų cinko.

Avižos

Avižos taip pat praturtina organizmą įvairiais vitaminais. Jos ilgai virškinamos, tai padeda išlaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje. Aukštas cukraus kiekis kraujyje skatina androgenų gamybą, tai tiesiogiai susiję su odos raukšlėjimusi. Avižos taip pat pasižymi gydomosiomis savybėmis, padeda išsaugoti sveiką odą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)