Ir išties – burlenčių sporto entuziastai jau išbandė stadiono vėją ir bangas.

Kaip pastebėjo oficialus „SKA-Energija“ tinklalapis, Chabarovsko stadionas ko gero tapo pirmu pasaulyje, kuriame buvo praktikuojamas burlenčių sportas.

Pranešama, kad toks didelis potvynis Amūro srityje nebuvo užfiksuotas jau 120 metų. Dėl liūčių vandens lygis pakilo daugiau nei 8 metrais. Potvynis sugadino miesto šildymo sistemą, padarė milžinišką žalą regiono anglies ir aukso kasybos pramonei, žemės ūkiui, dėl potvynio evakuota apie 20 tūkst. gyventojų.

V. Ivanauskas: žaviuosi rusų žmonėmis

Valdas Ivanauskas portalą sports.ru patikino, kad jo šeima dėl potvynio nenukentėjo. Klube nepaisant stadiono būklės, darbas taip pat eina sena vaga.

„Dabar pas mus puikus oras. Saulė šviečia, 22 laipsniai šilumos. Net neįsivaizduoju iš kur to vandens tiek. Miestas paminėjo rugsėjo 1-os šventę, žmonių nuotaika puiki, buvo koncertas. Tačiau gali nutikti visko. Amūro upės vandens lygis jau dabar viršija 8 metrus“, – pasakojo V. Ivanauskas.

Valdas Ivanauskas

„Aš žaviuosi rusų žmonėmis. Nežinau, kaip viskas baigtųsi, jei tai būtų įvykę Austrijoje, Vokietijoje ar Lietuvoje, kur man yra tekę gyventi. Jūsų tokia liaudis – kentėjo ir kentės. Daugelis prarado savo namus, bet mieste nėra panikos. Tai džiugina. Tiesa, baisiausia laukia lapkritį, kai prasidės šalčiai, mat vanduo neatslūgs dar kelis mėnesius“.

„Man ir daugeliui žaidėjų klubas išnuomojo butus tame pačiame pastate miesto centre. Namas ant kalvos, mes gyvename 7 aukšte, todėl jaučiamės saugūs. Žmona kasdien leidžiasi žemyn ir matuoja vandens lygį. Labiausiai nukentėjusių rajonų savo akimis nemačiau, nes ten be kariškių ir spec. tarnybų nepateksi, mačiau tik vaizdus per televiziją“, – pasakojo treneris.

„Stadionas labai smarkiai nukentėjo. Klubas prarado savo namus. Stadiono danga buvo šildoma, neaišku, kokios būklės dabar visos sistemos. Aplietos buvo netgi administracinės patalpos. Kai rugpjūčio pabaigoje išvykome į Jaroslavlį žaisti su „Saturn“ klubu, vanduo buvo šalia stadiono, o po keturių dienų jau visas skendėjo. Buvau šoke tai pamatęs“.

V. Ivanauskas teigė, kad komandai leista žaisti kitame stadione. Treneris tikino, kad žaidėjai didelių nepatogumų treniruotėse nejaučia, darbas vyksta kaip vykęs.

Vienintelis nepatogumas, kad iki „Jaunystės“ stadiono reikia vykti valandą, kai anksčiau tai užtrukdavo 10 minučių.

V. Ivanauskas tikino, kad nė vienam žaidėjui nė mintis nešovė į galvą dėl stichijos palikti komandą.

„Bet suprasime, jei kas norės su šeimomis palikti miestą. Klubas netgi apmokės išlaidas. Mūsų komandoje – penki vietiniai žaidėjai, bet nė vieno iš jų šeimos nenukentėjo“.

„Artimieji nuolat skambina ir teiraujasi, kaip mes. Iš Miuncheno skambina dukra. Visiems atrodo, kad mes čia be elektros ir dujų likome, bet mums tai negresia. Žinoma, labai gaila kitų žmonių. Kelių kaimų aplink miestą išvis nebeliko. Net nesitiki, kad tai nutiko“.