Metų laureatai planetos čempionais tapo rugpjūčio mėnesį Edmontone (Kanada) vykusiose pirmenybėse.

H.El Guerrouj priklauso 1500 m bėgimo pasaulio rekordas (3 min. 26,00 sek.), kuris dar 1998 metais buvo užfiksuotas Romoje (Italija). Nors marokietis ir yra šios rungties favoritas, jam dar nepavyko nugalėto olimpinėse žaidynėse. 1966 metais Atlantoje (JAV) jis griuvo ir finišą pasiekė paskutinis, o 2000 metais Sidnėjuje tenkinosi sidabro medaliu.

Sidnėjaus olimpinei čempionei S.Dragilai tai pat priklauso pasaulio rekordas (4,81 m), kuris buvo užfiksuotas praėjusių metų birželio mėnesį.

2000 metais IAAF geriausiais pasaulio lengvaatlečiais pripažino ieties metiką čeką Janą Železny ir JAV sprinterę Marion Jones.

Aukščiausias IAAF apdovanojimas už aukštus rezultatus ir nuopelnus šiai sporto šakai sekmadienį Monte Karle vykusiose iškilmėse įteiktas ir 34-erių amerikiečių bėgikui Michaelui Johnsonui.

Pasaulio rekordininkas 200 ir 400 m bėgimo rungtyse yra ketvirtas lengvaatletis, po tautietės Jackie Joyner-Kersee, vokietės Heikes Drechsler ir ukrainiečio Sergejaus Bubkos, kuriam IAAF įteikė savo apdovanojimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją