Ingredientai

Miltai 230 g
Druska pagal skonį
Vanduo 2 šaukštai
Druska 1 šaukštelis

Gaminimo eiga

1. Kišo pagrindui paruoškite trapią tešlą. Atšaldytą sviestą supjaustykite mažais kubeliais, suberkite juos į maišymo indą, sumaišykite su miltais. Miltus iš anksto sumaišykite su druska ir pipirais. Rankomis ar virtuviniu kombainu sutrinkite sviestą su miltais, kol gausis smulkūs trupiniai.

2. Į masę supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Padėkite į šaldytuvą ir palikite apytiksliai 30 min.

3. Iškočiokite tešlą: lakštas turėtų būti apie 5 mm storio. Perdėkite tešlą į kepimo formą, palikdami kraštelius, subadykite šakute ir padėkite į šaldytuvą.

4. Grybus susmulkinkite ir apkepinkite svieste. Pagardinkite druska. Užpilui išplakite kiaušinius su grietinėle, įberkite druskos. Sūrį sutarkuokite smulkia trintuve.

5. Tešlą kepkite ant viduriniosios orkaitės lentynėlės 180 C temperatūroje apie 20 min. Tuomet ant viršaus sudėkite paruoštus grybus, užpilkite juos išplaktu grietinėlės ir kiaušinių mišiniu, tolygiai pabarstykite sūriu.

6. Kepkite orkaitėje 30 min. 170 C orkaitėje. Jeigu sūris pradėtų skrusti, formą pridenkite folija taip, kad ji neliestų kepinio paviršiaus (iš folijos padarykite „stogelį“). Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais ir sudėkite į lėkštes.

Pastaba. Sūrio galite nebarstyti ant kepinio, o sudėti į užpilą. Tinkamesnė riebi grietinėlė (ne mažiau 20% riebumo). Kepiniui galite naudoti šaldytus arba džiovintus grybus.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai