Ingredientai
Miltai
2
stiklinės
Kepimo milteliai
1
a. š.
Imbiero šaknis
gabaliukas
Cinamonas
1
šaukštelis
Gvazdikėliai
6
vnt.
Sviestas
100
g
Cukrus
1
stiklinė
Kiaušiniai
1
vnt.
Vanilinis cukrus
1
pakelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įberkite tarkuotą imbierą, cinamoną ir maltus gvazdikėlius.
2. Atskirai išmaišykite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei kiaušiniu. Gerai išsukite ir sumaišykite su miltais. Išminkykite tešlą, pabarstykite kočiojimo lentą miltais ir iškočiokite tešlą 5-7 mm lakštu.
3. Išspauskite norimos formos sausainėlius ir sudėkite juos į riebalais pateptą bei miltais (arba manų kruopomis) pabarstytą skardą.
4. Kepkite 180 C temperatūros orkaitėje 30 min.
5. Iškepusius ir atvėsusius sausainėlius puoškite glajumi ir dekoratyviniais pabarstais.
Skanaus!
Atsiliepimai