Viso Lietuvai atstovavo 7 jaunieji plaukikai – Rūta Meilutytė, Danas Rapšys, Ugnė Mažutaitytė, Povilas Strazdas, Deividas Margevičius, Mantas Auruškevičius ir Eva Gliožerytė.

Olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė R. Meilutytė asmeninėse varžybose pelnė penkis medalius. Auksą laimėjo keturiose rungtyse – 50 m plaukimo laisvu stiliumi, 50 ir 100 m nuotolyje krūtine bei 200 m kompleksinio plaukimo distancijoje. Sidabrą lietuvė pelnė 100 m laisvu stiliumi nuotolyje. Plaukikė dar vieną sidabro medalį pelnė ir su Lietuvos plaukimo komanda – D. Rapšiu, P. Strazdu ir E. Gliožeryte – mišrioje 4 po 100 m kompleksinio plaukimo estafetėje. Ji taip pat pagerino 9 Lietuvos plaukimo rekordus.

Dar vieną medalį Lietuvai pelnė D. Rapšys, iškovojęs sidabrą 100 m nugara rungtyje. Bendroje čempionato medalių lentelėje Lietuva nusileido tik Australijai, Rusijai ir Jungtinėms Amerikos Valstijoms (JAV).

Patys sportininkai sutartinai tvirtino, kad tokio stipraus čempionato nesitikėjo, todėl toks medalių skaičius labai džiugina. Komandinėje estafetėje plaukę sportininkai kaip maloniausią medalį įvardijo būtent bendrai iškovotą apdovanojimą. D. Rapšys sakė, kad jis jam svarbesnis ir už asmeninį sidabro medalį.

„Man mielesnis ir svarbesnis komandinis laimėjimas. Pirmą kartą plaukimo istorijoje tokį iškovojome. Aplenkėme JAV, Australiją, Japoniją, Kiniją. Mūsų komandai tai yra labai didelis pasiekimas“, – kalbėjo jaunasis plaukikas.

Tokio pačios nuomonės laikėsi ir R. Meilutytė, nors savo sąskaitą papildė dideliu kraičiu kitų medalių: „Manau, estafetės medalis svarbiausias. Tai buvo kažkas įspūdingo ir labai vertinu šį medalį. Mums jis buvo kaip auksas. Visi medaliai daug reiškia, nes atidaviau visas jėgas. Tačiau pergalė estafetėje buvo viena linksmiausių akimirkų čempionate.“

Plaukikė dar kartą priminė Lietuvos plaukimo problemas. Pasak jos, išsprendus jas galime tikėtis dar daugiau apdovanojimų.

„Estafetėje aplenkėme JAV. Jeigu galime aplenkti tokią komandą.. Tai rodo, kad su tokiom treniruočių sąlygomis, kokias turimė Lietuvoje galime pasiekti tokių rezultatų. Jeigu turėtume geras sąlygas treniruotis, tai kas tada būtų.. Gal tada ir rusus aplenktume..“, – kalbėjo sportininkė.

Šiame čempionate R. Meilutytė iškovojo medalius ir rungtyse, kurios paprastai įvardijos kaip silpnosios jos pusės. Paklausta, ar norėtų ateityje siekti medalių ir šiose rungtyse, ji sakė, kad tą reikia aptarti su treneriu, tačiau pati jaučianti, kad yra pajėgi tą padaryti.

Visi plaukikai šią vasarą skyrė treniruotėms ir varžyboms, tad dabar kurį laiką ilsėsis. Komandos lyderė R. Meilutytė sakė, kad Lietuvoje paviešės dar savaitę, o tada grįš į Angliją tolimesnėms treniruotėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)