Ingredientai

Miltai 4.5 stiklinės
Druska 2 šaukšteliai
Sviestas 2 šaukštai
Grietinė 2 stiklinės
Aliejus 2 šaukštai
Bulvės 8 vnt.
Sūrio padažas 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Porcijos: 8
Virtiniams naudokite kiek galima mažiau vandeningas bulves. Rinkitės sunkesnį kočėlą – bus lengviau kočioti tešlą.

Gaminimo eiga

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą, grietinę, kiaušinius, kiaušinių trynį ir aliejų. Supilkite į miltus ir išmaišykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite 15-20 min.

Sudėkite bulves į puodą, pripilkite vandens, kad apsemtų. Užvirkite, virkite, kol suminkštės – apie penkiolika minučių. Nusunkite, sugrūskite ir sumaišykite su čederio sūriu ir sūrio padažu, kol dar karštos. Pabarstykite česnakine druska, druska ir pipirais. Atidėkite atvėsti.

Virtinių tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus, supjaustykite apskritimais ir į kiekvieną įdėkite įdaro. Sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus. Galite užšaldyti vėlesniam vartojimui. Virti: užvirkite didžiulį puodą šiek tiek pasūdyto vandens, sumeskite po vieną virtinius ir virkite, kol iškils. Išimkite kiaurasamčiu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai