Porcijos: 6
Kulinarinių eksperimentų mylėtojai įprastus kvietinius miltus gali keisti kukurūzų ar grikių miltais – taip patiekalui suteiksite naują originalų skonį.

Gaminimo eiga

Į platų dubenį įmuškite kiaušinius, juos išplakite. Miltus paberkite ant stalo, jų viduryje padarykite duobutę. Atsargiai į duobutę pilkite vandenį ar pieną, kiaušinius, druską, cukrų – lėtai maišykite. Turite gauti elastingą ir vientisą tešlą – jeigu tešla atrodo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Paruoštą tešlą uždenkite medžiagine servetėle ir palikite 40-60 minučių.

Kai pasigaminote tešlą virtiniams ir palikote ją „pailsėti“, galite pasigaminti skanų įdarą.

Įdarui grybus ir svogūną apkepkite svieste, kepkite maždaug 5-10 minučių. Per tą laiką sutrinkite virtas bulves. Į trintas bulves sudėkite keptus svogūnus ir grybus, supilkite grietinėlę, žalumynus, druską ir pipirus, viską labai gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pikantiškas bulvių ir grybų įdaras paruoštas.

Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, stikline išpjaustykite skritulius. Ant kiekvieno skrituliuko vidurio dėkite po šaukštą įdaro, gražiai užlankstykite kraštus ir dėkite į verdantį vandenį. Virkite 10-15 min.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai