Ingredientai
Kaliaropės
2
vnt.
Kaliaropės
2
vnt.
Obuoliai
2
vnt.
Morkos
1
vnt.
Mėtos
žiupsnelis
Moliūgų sėklos
2
šaukštai
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Rudasis cukrus
žiupsnelis
Baltojo vyno actas
1
šaukštelis
Druska
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Kaliaropė - vertinga daržovė. Ji ne tik skani, bet ir gali padėti numesti svorio. Siūlome pasigaminti salotas.
Gaminimo eiga
Nulupkite kaliaropes, morkas ir obuolius, išpjaukite obuolių sėklalizdžius. Supjaustykite minkštimą plonais šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite actą ir cukrų, įpilkite aliejaus, druskos ir pipirų. Užpilkite ant daržovių ir išmaišykite.
Nuplėšykite mėtos lapelius. Saulėgrąžas pakepinkite ant keptuvės be aliejaus, kol gražiai pagels. Prieš patiekdami apibarstykite salotas saulėgrąžomis ir mėtų lapeliais.
Atsiliepimai