Ingredientai
Avižiniai dribsniai
1.5
stiklinės
Pienas
2.5
stiklinės
Druska
žiupsnelis
Obuoliai
2
vnt.
Sviestas
30
g
Cukrus
2
šaukštai
Cinamonas
žiupsnelis
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
1. Avižinius dribsnius perplaunam ir suberiam į verdantį pasūdytą pieną. Jeigu dribsniai greito paruošimo, užteks juos pavirti kelias minutes, paskui uždengti ir palikti dar 5 minutėms. Jeigu dribsniai paprasti, pavirkite juos ant mažiausios kaitros, kol sutirštės ir nebeliks skysčio.
2. Kol košė verda, nulupkite ir plonomis skiltelėmis supjaustykite obuolius. Puode (tik ne su teflonine danga!) ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir cinamoną, maišydami užvirkite ir greit sumeskite obuolius. Nuolat maišydami pakaitinkite kelias minutes, kol obuoliai taps skaidrūs, o cukrus virs karamele.
3. Išvirusią košę pagardinkite karamelizuotais obuoliais.
Skanaus!
Atsiliepimai