Tiek jie, tiek rinktinės senbuviai džiaugėsi žaidimu, bet neskubėjo užbėgti įvykiams už akių.

L. Kleiza: trūksta mąstymo

Vienas rinktinės lyderių Linas Kleiza po pergalės sakė, kad rinktinei dar reikia tobulėti, tačiau komanda į čempionatą vyksta geros nuotaikos.

„Žinome, ką norime daryti, dirbame daug. Viskas pasimatys Europos čempionate. Važiuojame ir jaučiame, kad esame gerai pasiruošę. Formą jau ganėtinai gerą įgijome, bet trūksta daugiau mąstymo. Būtent su graikais padarėme per daug klaidų, leidome jiems žaisti savo stipriausia puse. Manau, kad su kiekvienomis varžybomis turime įjungti daugiau proto ir išnaudoti savo stiprybes bei priešininkų silpnybes“, – kalbėjo puolėjas, prieš bosnius pelnęs 14 taškų.

Savo ruožtu pagrindinis rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis nesureikšmino pergalės prieš Bosniją ir Hercegoviną. Jo manymu, varžovai pasirodė per daug prastai ir ši pergalė tik padėjo atsitiesti po skaudaus pralaimėjimo graikams trečiadienį (62:80, – DELFI). Pasak gynėjo, komanda čempionatui galėjo pasiruošti geriau, tačiau jo manymu, svarbiausia bus čempionato pradžia, kurio eigoje reikės gerinti žaidimą.

Rinktinės naujokai: išsipildė svajonė

Kelerius metus į rinktinę besibrovę, bet už borto likdavę jaunieji M. Kuzminskas ir D. Motiejūnas pagaliau pasiekė savo ir pateko į galutinį dvyliktuką. Po mačo vyriausias rinktinės treneris Jonas Kazlauskas teigė, kad jaunieji rinktinės krepšininkai turės lemti žaidimą. Tarp jų – ir abu rinktinės naujokai, kurių svajonėms buvo lemta išsipildyti. Nepaisant puikaus sezono ir gero žaidimo pasirengimo cikle M. Kuzminskas sakė nerimavęs dėl galimybės būti tarp dvylikos laimingųjų.

„Esu laimingas, nes pirmą kartą patekau į rinktinę. Kaip sakiau, tai mano svajonė, dabar reikėtų kelti naujas svajones. Akropolio taurės turnyre jaučiausi įsitempęs, nes žinojau, kad su kažkuo reikės atsisveikinti. Nesvarbu kaip žaidei sezone, svarbu kaip žaidi už rinktinę“, – kalbėjo puolėjas.

Tuo tarpu D. Motiejūnas, įrodęs treneriui, kad gali būti naudingas ir po dviejų nesėkmingų bandymų pagaliau pravėręs rinktinės duris, džiaugėsi pasiekimu, tačiau pripažino, kad ateityje turi dar daug ką pasiekti.

„Visada džiugu kažką pasiekti, ko siekei ne vieną kartą. Džiaugiuosi dėl savęs. Tai dar viena svajonė, kurią norėjau išpildyti. Tačiau gyvenimas nesibaigia, daug iššūkių laukia priekyje“, – kalbėjo krepšininkas, kuriam dvikova su bosniais buvo viena sėkmingiausių pasiruošime.

Puolėjas taip pat nestokojo optimizmo ir pridūrė, kad rinktinei svarbiausia būti geriausios sportinės formos, kai ši pasieks Europos čempionato ketvirtfinalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)