Paskutinė viltis vilniečiams patekti į Europos lygos grupių varžybas lieka Monake penktadienį (rugpjūčio 30-ą d.) vyksiantys burtai. Viena laiminga komanda iš 30, galės pratęsti savo sezoną Europoje.

Pirmuose dviejuose Europos lygos turnyro ratuose vilniečiai eliminavo St. Patrick's „Athletics“ klubą iš Airijos (2:2 namuose ir 2:1 išvykoje) bei armėnų „Pyunik“ ekipą (2:0 ir 1:1).

Tuo tarpu trečiame etape žalgiriečiai visus pribloškė iš atrankos išmetę turtingą lenkų PoznanėsLech“ komandą (1:0 namuose ir 1:2 išvykoje).

Rezultatas:

„Žalgiris“ 0 - 2 „Salzburg“, (pirmas mačas 0:5, bendras rezultatas - 0:7);

59' Kevin Kampl [0 - 1]
72' Marco Meilinger [0 -2]

„Salzburg“: Peteris Gulacsi, Andreasas Ulmeris, Rodnei, Florianas Kleinas, Sadio Mane (74' Reyna), Stefanas Ilsankeris, Marco Meilingeris, Kevinas Kamplis (65' Valonas Berisha), Andre Ramalho, Havardas Nielsenas, Jonatanas Soriano (89' Hierlanderis).

Rungtynės

Rungtynės prasidėjo ramiai, žaidimas vyko aikštės viduryje. 5-ą min. austrai priartėjo prie žalgiriečio vartų, bet nieko nepešė. Netrukus iniciatyvą ir kamuolio kontrolę perėmė „Salzburg“ ekipa. 12-ą min. Kevinas Kamplis turėjo puikią progą pelnyti įvartį svečiams, bet puikiai kojomis sužaidė vartininkas Armantas Vitkauskas.

17-ą min. „Žalgiris“ surengė ataką, bet ji užgeso austrų gynybos gniaužtuose dešiniame krašte. 19-ą min. austras Marco Meilingeris stipriai smūgiavo į vilniečių vartus, laimė, virš vartų. 20 min.Andrius Skerla gavo geltoną kortelę. Svečiai iš pavojingos pozicijos baudos smūgį atliko nesėkmingai. 23 min. po Jonatano Soriano smūgio iš toli A. Vitkauskas kamuolį nukreipė į kampinį.

Austrijos komanda aktyvesnė, „Žalgiris“ kol kas patikimai ginasi ir bando kontratakuoti. 30-ą min. vilniečiai pavojingai puolė, bet kamuolį varžovų gynėjai išmušė iš savo baudos aikštelės.

Nuo 33 min. austrai užspaudė mūsiškius. Pradžioje buvo pavojingas baudos smūgis iš dešinės pusės, po to, 34-ą min. savo komandą po M. Meilingerio smūgio iš arti išgelbėjo A. Vitkauskas, o dar po minutės po kampinio austrai iš arti galva nepataikė į vartus.

Po tokių svečių šturmo „Žalgiris“ atsitokėjo: kėlė kampinį ir surengė du išpuolius link Zalcburgo klubo vartų. Kėlinio pabaigoje žaidimas vėl išsilygino, atakos buvo rengiamos prie abiejų vartų. Po pirmų 45 min. lygu - 0:0.

Antras kėlinys prasidėjo be keitimų. 49-ą min. „Žalgirio“ kampinis prie varžovų vartų išpildytas nesėkmingas. 50-ą min. jau austrui Sadio Mane vos nepavyko „uždaryti“ skersavimo iš kairio atakos sparno. 53-ią min. Kamilio Bilinskio aštrus perdavimas vos nesibaigė įvarčiu.

55-ą min. pavojingai smūgiavo M. Meilingeris, o 57-ą min. Manto Kuklio baudos smūgis nepavyko - buvo per silpnas. 60-ą min. įvartis krito į „Žalgirio“ vartus. Kevinas Kamplis įsiveržė į vilniečių baudos aikštelės vidurį ir tiksliu smūgiu į kairį nuo savęs kampą nuginklavo A. Vitkauską - 0:1.

„Salzburg“ ekipa 62-ą, 65-ą ir 69-ą min. turėjo dar tris realias progas įmušti į aikštės šeimininkų vartus, bet šansų neišnaudojo. 72-ą min. svečiai iš Austrijos pasiekė antrą įvartį. Jie įžaidė kamuolį po kampinio, M. Melingeris skersavo kamuolį į mūsiškių baudos aikštelę ir pastarasis nelietęs nei puolėjų, nei gynėjo įskriejo į vartus - 0:2.

78-ą min. po Egidijaus Vaitkūno perdavimo M. Kuklys galva pavojingai smūgiavo į vartus, bet vartininkas Peteris Gulacsi kamuolį antru bandymu pagavo.

Rungtynių pabaigoje pavojingiau atakavo „Salzburg“ ekipa. 87-ą min. J. Soriano galėjo pasižymėti, bet budrus buvo A. Vitkauskas. 90-ą min. Reyna įsiveržė į vartininko aikštelę, suklaidino A. Vitkauską, bet kamuolį nuo vartų linijos išmušė E. Vaitkūnas. Visos žalgiriečių pastangos įmušti bent garbės įvartį buvo bevaisės - pralaimėjimas 0:2. Paskutinė viltis patekti į Europos lygos grupių varžybas Monake penktadienį (rugpjūčio 30-ą d.) vyksiantys burtai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)