UEFA nutarė, kad iš turnyro pašalinto Stambulo „Fenerbahce“ klubo (Turkija) vieta po papildomų burtų bus skirta vienai iš komandų, pralaimėjusių ketvirtame atrankos etape, - skelbia oficiali UEFA svetainė. Ketvirtame etape kovojo 60 komandų, o burtuose dalyvaus 30.

Tokiu būdu „Žalgiris“ automatiškai nepateks į pagrindines Europos lygos turnyro varžybas ir turi galimybę atstovauti Lietuvai šiose varžybose, jei laimės burtus.

Burtai bus traukiami penktadienį Monake 10 val. Lietuvos laiku.

Šis neeilinis susitikimas buvo surengtas po to, kai trečiadienį Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) paskelbė, kad atmetė „Fenerbahce“ ekipos apeliaciją ir paliko galioti jai UEFA skirtą dvejų metų diskvalifikaciją. Tokios pat sankcijos skirtos ir ukrainiečių Charkovo „Metalist“ kolektyvui.

Taigi UEFA Ypatingų situacijų grupė tą pačią dieną nusprės, kas užims turkų vietą Europos lygos grupių etape, nes penktadienį Monake 18.45 val. bus traukiami ir grupių etapo burtai.

Laisva vieta minėtame turnyre pagal ankstesnį precedentą turėjo atitekti būtent Lietuvos vicečempionui VMFD „Žalgiriui“.

„Esame mažas klubas ir mažos šalies ir be jokių įtakingų ryšių Europoje, o šie veiksniai ir bus lemiami“, - teigė 49-erių metų VMFD „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas prieš UEFA paskelbiant savo verdiktą, saviškių šansus įvertinęs vos 5 procentais.

Už patekimą į Europos lygos grupių etapą „Žalgiris“ gautų 1,3 mln. eurų premiją, dar po 200 tūkst. eurų uždirbtų už kiekvieną pergalę ir perpus mažesnę (100 tūkst. eurų) sumą – už lygiąsias. Komandai, kurios prieš sezono pradžią planuotas biudžetas nesiekė nė 5 mln. litų, tai - pasakiški pinigai.

Beje, įveikęs pirmus tris Europos lygos atrankos etapus, „Žalgiris“ jau užsitikrino mažiausiai 540 tūkst. eurų.

Primename, kad pirmą lemiamo UEFA Europos lygos atrankos etapo mačą Austrijoje žalgiriečiai „Salzburg“ komandai pralaimėjo net 0:5 ir turi tik teorinius šansus atsirevanšuoti ketvirtadienį 21 val. 30 min. Vilniuje vyksiančiose atsakomosiose rungtynėse.

„Fenerbahce“ klubą UEFA iš Čempionų lygos pašalino už rungtynių baigčių režisavimą, bet turkai sprendimą apskundė CAS. Todėl UEFA iki CAS sprendimo leido „Fenerbahce“ žaisti Čempionų lygos atrankoje, iš kurio ši išspyrė tą patį „Salzburgą“ (1:1 ir 3:1) ir dėl vietos grupės turnyre susitiko su Londono „Arsenal“ (0:3 ir 0:2). Čempionų lygos atkrintamąją dvikovą pralaimėjusi komanda patenka į UEFA Europos lygos grupės varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)