Pasirodo, tokiu originaliu būdu kviečiama dalyvauti rugsėjo 7 d. Neries upėje vyksiančiose, jau tradicija tapusiose, irklavimo varžybose „Arimex Vilniaus regata 2013“.

„Galbūt irklus naktį pavogs, bet kol tai įvyks, žinia jau bus paskleista. Neabejoju, jog atsiras vaikinų, panūdusių su irklu pražingsniuoti per visą miestą, o paskui ir panaudoti plaukiant „Arimex Vilniaus regatoje“, – sako bendrovės „Arimex“ vadovas Arnas Jurskis. – Tokius pat irklus pastatėme ir miestiečių pamėgtuose baruose, ten jie stovi atremti tiesiai už baro. Manau, sėdintiems bare su draugais bus labai smagu susiorganizuoti plaukti regatoje keisčiausio dizaino plaukiančiu objektu“.

Šis masinis plaukimas Vilniuje organizuojamas jau tryliktąjį kartą, o šiais metais jis vyks „Sostinės dienų“ metu. Lenktynių startas – 12 val., Valakampių II-ajame paplūdimyje. Nuo jo regatos dalyviai turės įveikti 10 km atstumą ir pasiekti Žvėryno-Vingio parko pėsčiųjų tiltą.

Pagrindinis prizas – baidarė – bus atiduota vienam iš visų dalyvaujančiųjų, ištraukus laimėtojo pavardę burtų keliu. Specialus prizas laukia ir originaliausio laivo bei jo komandos, taip pat visų jaunųjų regatos dalyvių, įveikusių trasą.

Dalyvauti „Arimex Vilniaus regata“ galima su turima ar net paties sukonstruota plaukimo priemone. Svarbiausia, kad ji būtų valdoma irklais. Starto mokestis suaugusiam žmogui šiuo metu yra 15 Lt. Pasak organizatorių, renginio dieną jis kils. Daugiau informacijos bei registracijos dalyvio anketą galima rasti interneto svetainėje: www.regata.lt

Kasmet regata pritraukia vis daugiau dalyvių ir tampa tarsi masine vandens sporto mėgėjų švente, kurioje aktyviai dalyvauja tiek vilniečiai, tiek sostinės svečiai.