Ingredientai

Morkos 500 g
Pienas 1.5 l
Šafranas žiupsnelis
Laimo vaisiai 1 vnt.
Cukrus 200 g
Porcijos: 4
Nebrangus ir originalus desertas.

Gaminimo eiga

Morkas sutarkuokite smulkia tarka, pieną užkaiskite, sudėkite morkų masę ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį, nudenkite puodą ir pavirkite20 – 30 min.

Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, nušluostykite ir patarkuokite žievelės. Suberkite į morkų ir pieno masę tarkuotą citrinos žievelę, šafraną ir cukrų. Plaktuvu plakite masę tol, kol visiškai ištirps cukrus. Toliau virkite masę ant vidutinio kaitrumo viryklės, kartais pamaišydami, kol ji taps tiršto kremo konsistencijos.

Į masę supilkite citrinos sultis, suberkite maltus migdolus ir gerai išmaišykite, tada dar kartą užvirinkite ir sudėliokite į dubenėlius.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai