Ingredientai

Vištienos krūtinėlių filė 2 vnt.
Druska pagal skonį
Morkos 1 vnt.
Aliejus šaukštelis
Gardus patiekalas, mėgstantiems vištieną ir šoninę.

Gaminimo eiga

Išmuškite vištienos filė, apibarstykite druska, pipirais bei keliais žiupsneliais Provanso žolelių.

Paruoškite įdarą: svogūną ir papriką susmulkinkite nedideliais gabalėliais, sutarkuokite morką, įdėkite džiovintų baravykų ar smulkintų pievagrybių ir viską pakepinkite apie 3 min. įkaitintoje keptuvėje ant šaukštelio aliejaus arba gabalėlio sviesto.

Abi vištienos filė puses maždaug po 1 min. apkepinkite įkaitintoje keptuvėje. Palikite atvėsi kelioms minutėms.

Tuomet vištieną kruopščiai nusausinkite, uždėkite įdaro ir suformuokite suktinukus. Juos apvyniokite šoninės juostelėmis ir užtvirtinkite mediniais smeigtukais, kad neišsivyniotų.

Įkaitinkite keptuvę, sudėkite suktinukus ir apkepkite abi puses po ~3 min., kol šoninė gražiai apskrus. Vėliau uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą ir kepkite dar maždaug 3-4 min. Palikite keptuvėje dar kelioms minutėms, o vėliau jau galima ragauti!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai