Ingredientai

Česnakai 2 skiltelės
Garstyčių grūdeliai 2 šaukšteliai
Kuminai 1 šaukštelis
Ciberžolė žiupsnelis
Vanduo 200 ml
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Dvi valandas vandenyje mirkykite 300 gramų lęšių. Smulkiai supjaustykite vieną didelį svogūną ir dvi skilteles česnako. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite du žalius čili pipirus.

2. Keptuvėje įkaitinkite du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, pakepinkite du arbatinius šaukštelius garstyčių sėklų ir vieną arbatinį šaukštelį kumino.

3. Kai sėklos aliejuje pradės spragsėti, sudėkite smulkintus svogūnus ir česnakus – kepkite maždaug septynias minutes. Tuomet įdėkite žiupsnelį ciberžolės miltelių ir čili pipirus. Tuomet iš keptuvės viską perdėkite į puodą, sudėkite lęšius, įpilkite vieną stiklinę vandens ir 250 ml kokosų pieno.

4. Ant vidutinės ugnies viską troškinkite maždaug 15-20 minučių. Lęšiai privalo pasidaryti minkšti. Prieš garnyrą patiekdamos svečiams, pagal skonį jį paskaninkite druska ir pipirais. Lęšiai paruošti.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai