Kaip ir pridera paskutiniajam turui, Anupriškėse netrūko komandų, kurios panoro dalyvauti mėgėjų atrankos turnyre. Iš viso kovoms užsiregistravo 21 ekipa, jos buvo suskirstytos į septynis pogrupius po tris komandas.

Pagal Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) direktorės, turo „3 už Lietuvą“ varžybų vadovės Audros Ginelevičienės pasiūlytą formatą grupių nugalėtojos iškart pateko į ketvirtfinalius.

Po trijų valandų kovų grupėse, kurios iš kitų išsiskyrė ir po vieno žaidėjo dėjimo sutrupėjusia krepšio lenta, paaiškėjo, jog į kitą etapą žengė ekipos: „No Name“, „VSC“, „Čempionai“, Nušauk briedį“, „VTDK“, „Wurth“ bei „Gagnis“.

Kadangi po grupių etapo į ketvirtfinalį pateko 7 komandos, dėl nelyginio ekipų skaičiaus į pusfinalį iškart žengė A grupės komanda nugalėtoja „No Name“.

Pirmajame ketvirtfinalyje susitiko „VSC“ ir „Čempionai“. Po 10 minučių kovos tapo aišku, jog rungtynėse sąlygas diktavę „VSC“ krepšininkai tapo antraisiais pusfinalio dalyviais – 12:7.

Atkakli kova užvirė tarp „VTDK“ ir „Nušauk briedį“ ekipos iš Prienų. Techniškų ir fiziškai galingų komandų mūšyje į priekį šovę prieniškiai visas rungtynes turėjo 3-4 taškų persvarą, į kurią nuolat kėsinosi „VTDK“ vyrukai, tačiau pastariesiems pritrūkus tikslumo ir pergalė iš „Nušauk briedį“ ekipos rankų neišslydo.
Paskutiniąją finalo ketverto dalyve tapo „Wurth“ ekipa, kuri visas rungtynes buvusi besivejančių vaidmenyje mačo pabaigoje sugebėjo išplėšti pratęsimą, o jame ir pergalę – 15:14.

Į finalą pirmieji žengė „No Name“ krepšininkai pusfinalio susitikime nepalikę jokių šansų „VSC“ ekipai – 14:8.

Priešingai susiklosčiusiame antrajame pusfinalyje, likus 10-iai sekundžių, ekipa „Wurth“ turėjo vieno taško deficitą ir galimybę paskutinės atakos dėka išplėšti pergalę arba pratęsimą, tačiau vieno žaidėjų užminta šoninė linija tapo lemtinga klaida ir pergalę šventė – „Nušauk briedį“.

Finalinėje dvikovoje tarp „No Name“ ir „Nušauk briedį“ krepšininkų žiūrovai išvydo tikrą tolimų metimų seriją, kurią paleido „No Name“ ekipa. Net 6 tolimus šūvius į varžovų krepšį pataikę finalo lyderiai gretai susikrovė 6 taškų pranašumą – 12:6. Nors „Nušauk briedį“ nesiteikė pasiduoti, po 10-ies minučių kovos pergalę šventė vilniečiai „No Name“.

Po rungtynių čempionais tapusios ekipos nariai Rytis Pulkauninkas, Marius Radvilas, Ernestas Varakauskas bei Erikas Sinkevičius netvėrė džiaugsmu, o galingai sudėtas R. Pulkauninkas atskleidė, jog pergalės mėgėjų turnyre priežastis – sėkminga ekipos sudėtis.
„Turėjome stiprią ekipą visose grandyse – įžaidėjo, kraštų ir centro. Tai davė neginčijamą pranašumą prieš varžovus. Finalinėje dvikovoje šauniai pasirodė Ernestas, įmetės daugybę tritaškių, būtent tolimi metimai ir lėmė pergalę“, - sakė krepšininkas.

Turo „3 už Lietuvą“ superfinale Anupriškėse „No Name“ komandos laukia susitikimas su krepšinio legendomis Andriumi Šležu, Valdemaru Chomičiumi ir verslininku Antanu Guoga.

Kaip susiklostė mėgėjų ir legendų rungtynės paaiškės ketvirtadienį, rugsėjo 29 d., 18.15 val. Šį susitikimą rodys televizija TV3.

Turą „3 už Lietuvą“ organizuoja Lietuvos krepšinio federacija ir integruotos komunikacijos agentūra „vipcommunications“. Karščiausias projekto naujienas ir registracijos anketą rasite naujienų portale DELFI (http://sportas.delfi.lt/3-uz-lietuva/). Reportažus iš turnyrų miestuose transliuoja TV3 televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)