Per dvikovą, kuri truko 1 val. 22 min., R. Berankis laimėjo tik penkis geimus. Tiesa, rezultatas galėjo būti kur kas garbingesnis, tačiau lietuvis išnaudojo tik 1 iš 8 turėtų „break pointų“ (galimybių laimėti geimą paduodant varžovui - DELFI). Serbas realizavo net 50 proc. tokių savo šansų (7/14). Jis sėkmingiau atliko ir padavimus: 10 „ace'ų“ ir 1 dviguba klaida prieš lietuvio 3 „ace'us“ ir 4 dvigubas klaidas.

Be to, N. Djokovičius net tris kartus mažiau klydo - 9 neišprovokuotos klaidos prieš 27-ias R. Berankio. Serbas buvo nusiteikęs itin rimtai ir bėgo bei kovojo dėl kiekvieno kamuolio. Tai įrodo ir įspūdinga pirmų dviejų setų statistika - per juos jis iš viso padarė tik 2 klaidas!

Po pergalės N. Djokovičius džiaugėsi, kad ją pasiekti pavyko greitai, tačiau nemenkino lietuvio žaidimo ir teigė neatsipalaidavęs nė sekundei, nors ir visą laiką pirmavo.

„R. Berankis yra labai talentingas žaidėjas, pasižymintis solidžiais smūgiais nuo galinės linijos. Man pavyko atlikti kelis ankstyvus „break pointus“ ir primesti savo žaidimą. Tobula, kad laimėjau taip greitai. Nenoriu jau pirmuose turnyro ratuose praleisti daug laiko korte, todėl kiekvieną tašką žaidžiau taip tarsi jis būtų lemiamas. Tiesa, ir lietuvis iš tiesų pagirtinai sužaidė kelis taškus“, - sakė serbas.

Paklaustas, ar neprarado koncentracijos būdamas priekyje 2:0 pagal setus ir nepradėjo bandyti naujovių savo žaidime, N. Djokovičius tai kategoriškai paneigė.

„Ne, „US Open“ tikrai nėra ta vieta, kurioje galima būti užsiimti treniruotėmis ar bandymais. R. Berankiui kelis kartus pavyko užsikabinti mano padavimų metu, tačiau aš esu labai patenkintas tuo, kaip šiandien žaidžiau. Paskutines dešimt dienų dariau viską, kad kuo geriau pasiruoščiau šiam turnyrui. Tai viskas, kas nuo manęs priklausė. Dabar belieka žaisti“, - laimingas po pirmos pergalės pridūrė jis.

Mačas vyko centriniame „US Open“ korte, pavadintame Arthuro Ashe vardu. Šioje arenoje telpa 22500 žiūrovų, bet šį kartą tribūnos nebuvo pilnos. Dvikovą tiesiogiai transliavo „Eurosport“ televizija.

R. Berankiui už dalyvavimą „US Open“ turnyro pirmame rate atiteko 10 ATP reitingo taškų ir 23 tūkst. JAV dolerių.

N. Djokovičius kitame etape susikaus su vokiečiu Benjaminu Beckeriu (ATP-87), kuris 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 įveikė čeką Lukašą Rosolą (ATP-45).

Mačo statistika:

R. Berankis – N. Djokovičius

„Ace‘ai“ (neatremiami padavimai): 3 – 10

Dvigubos klaidos: 4 – 1

Pirmų padavimų pataikymo procentas: 53 – 68

„Break points“ realizacija: 1/8 (13 proc.) – 7/14 (50 proc.)

„Winners“ (taškai, laimėti sėkmingai užbaigus atakas): 16 - 28

„Net points“ (taškai, laimėti žaidžiant prie tinko): 7/15 (47 proc.) - 15/23 (65 proc.)

„Unforced errors“ (varžovo neišprovokuotos klaidos): 27 - 9

Iš viso laimėti taškai: 50/141 (35 proc.) - 91/141 (65 proc.).

Mačo eiga:

Mačo statistikos išklotinė:
N. Djokovičiaus ir R. Berankio mačo statistikos išklotinė

Primename, kad serbas vienintelį kartą „US Open“ turnyre triumfavo 2011 m., o R. Berankis toliausiai nukeliavo 2010 m., kai Niujorke pasiekė antrą varžybų ratą.

Įdomu, kad praėjusią savaitę Sinsinatyje (JAV) R. Berankis treniravosi būtent su N. Djokovičiumi.

Bendrą „US Open“ turnyro prizų fondą sudaro net 34,3 mln. JAV dolerių. Tai - paskutinis šiemet „Grand Slam“ serijos turnyras.

Iki šiol pajėgiausiu R. Berankio varžovu buvo 25-erių metų škotas Andy Murray (ATP-3), kuriam „Australian Open“ šešioliktfinalyje lietuvis garbingai pasipriešino - 3:6, 4:6, 5:7. Ta dvikova taip pat vyko centriniame korte - Rod Laver arenoje, kurioje tuo metu buvo beveik 15 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (536)