Lietuvoje veikia daugybę organizacijų, tačiau Lietuva kone vienintelei Romos katalikų organizacijai, neskaitant žydų, grąžino jos turėtą nekilnojamąjį turtą – bažnyčias, įvairiausius pastatus ir butus, esančius miestų centruose, už kurių nuomą Romos katalikų organizacija gauna dideles kasmėnesines pajamas.

Tačiau, per visą Lietuvą nuskambėjus bažnyčių liepsnojimo vajui, paaiškėjo, kad Romos katalikų kunigai negali prižiūrėti savo turto, nes, pasak jų, neturi pinigų, tačiau labai nori, kad jų turtą prižiūrėtų Valstybė, aišku, už visų mokesčių mokėtojų pinigus.

Tačiau mano manymu, jie noriai kišasi į privačių žmonių (šeimų) gyvenimą, netgi, į politiką (...). Be to, man pastebėtina, kad jie nenoriai prisimena pinigus, kuriuos surenka iš žmonių per metus, ir pinigus, kuriuos skiria Valstybė įvairia forma. Ne veltui yra žinoma kaip kai kurios religijos plėtėsi ir iš kokių turtų (grobių) pasistatė „paminklus“ su rūsiais pilnais grobių. Be to, yra žinoma, jog kai kurie bažnyčios atstovai seksualiai išnaudoja vaikus.

Ar čia neįžvelgiama kunigų gobšumas ir atsakingumo stoka – turėti viską, kas įmanoma, bet nesugebant tai išlaikyti ar išsaugoti be Valstybės paramos?

Dabar, paskutinėmis dienomis, per visą Lietuvą nuskambėjo dar vienas noras – kunigams gauti didesnę pensiją už pensininkę, kuri kone kiekvieną dieną prie kunigų tvirtovės – bažnyčios – visa susisukusi, išdžiuvusi prašo išmaldos, kuri daugiau nei 30-ešimt metų sulenkusi nugarą dirbo (mokėjo mokesčius), kad tik išlaikytų šeimą ir gautų senatvės pensiją. Šį kunigų norą stumia į Seimą pats didžiausias Katalikų Bažnyčios tikėjimo išpažintojas – tas pats Petras Gražulis, kuris pagarsėjo viršgarsiniu skrydžiu per Gedimino prospektą, galimai aktyviai besiruošiantis naujojo TV realybės šou projekto „Gražulis ieško žmonos“ atidarymui.

Mano galva, kunigai pensijos tikslus supranta skirtingai nuo tų, kurie mokesčius moka. Manau, jie galvoja, kad pensija, ir ne bet kokia, o didesnė už įprastinę, priklauso kaip privilegija priviligijuotiesiems (...). Betgi, taip ir Romos Katalikų kunigai nepasakė, kuo jie yra labiau lygesni ir labiau nusipelnę už mums visus, mokančius mokesčius bei kas sekmadienį šelpiančius tuos pačius kunigus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!