Ingredientai

Medus 2 šaukštai
Miltai 200 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Prieskoniai meduoliams 1.5 šaukštelio
Porcijos: 8
Sandariame inde šis keksas gali išbūti dvi savaites.

Gaminimo eiga

Medų, sviestą ir cukrų išmaišykite puode ir pakaitinkite ant viryklės, kol viskas ištirps. Kai ištirps cukrus, padidinkite viryklės kaitrumą, o kai užvirs, pavirinkite 1 minutę. Paskui nukelkite nuo viryklės ir palikite 15-ai minučių pastovėti.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Išklokite kepimo formą sviestiniu popieriumi. Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Tada supilkite masę į indą su išsijotais miltais ir prieskoniais. Išmaišykite tešlą ir supilkite į formą. Kepkite keksą 40 – 50 minučių. Norėdami patikrinti, ar iškepęs, įbeskite medinį pagaliuką.

Tegu keksas kiek pravėsta, paskui galite išimti iš kepimo formos ir palikti galutinai atvėsti.

Glajui sumaišykite cukraus pudrą su vandeniu iki tirštos masės, o tada apliekite glajumi keksą. Kai glajus sustings, galite patiekti keksą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai