Ingredientai
Kalmarai
450
g
Miltai
stiklinė
Malti džiūvėsėliai
2
stiklinės
Kiaušiniai
1
vnt.
Riešutai
stiklinė
Vanduo
1
šaukštas
Aliejus
100
ml
Receptų knygose dažniausiai pateikiami kalmarų žiedų įprastoje tešloje receptai. Galima padaryti šį patiekalą įdomesnį, šventiškesnį, patiekti su riešutiniu, garstyčių ir grietinės padažais.
Gaminimo eiga
Supjaustykite kalmarus žiedais. Tešlai sumaišykite džiūvėsėlius su riešutais. Išplakite kiaušinį su vandeniu ir šaukšteliu aliejaus.
Žiedus apvoliokite miltuose, kiaušinio masėje, riešutuose ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Paskui sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
Šį patiekalą galima valgyti ir karštą, ir šaltą.
Atsiliepimai