Ingredientai

Druska pagal skonį
Aliejus 3 šaukštai
Kmynai 1 šaukštelis
Garstyčios 2 šaukštai
Bulvės (virtos su lupenomis) 500 g
Porcijos: 4
Jeigu mėgstate balandėlius, šis pyragas irgi patiks.

Gaminimo eiga

Kopūstus nuplaukite ir nudžiovinkite. Atskirkite nuo gūžės 8 lapus, apipjaustykite storesnes vietas. 3 min virkite kopūsto lapus pasūdytame vandenyje, įmeskite į kiaurasamtį, perskalaukite šaltu vandeniu ir gerai nusunkite.

25 cm skersmens kepimo formą ištepkite riebalais ir išklokite apvirtais kopūsto lapais taip, kad jie išsikištų per kraštus (lapai turi dengti visą formos paviršių). Likusį kopūstą supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. Įberkite druskos, pipirų, įberkite kmynų. Supilkite sultinį ir 8 min. troškinkite kopūstus uždengę dangčiu.

Maltą mėsą sumaišykite su garstyčiomis, įberkite druskos ir pipirų. Pusę mėsos masės sukrėskite į kepimo formą. Bulves nulupkite, supjaustykite skrituliukais ir išdėliokite ant mėsos sluoksnio. Ant viršaus sukrėskite troškintus kopūstus ir uždenkite likusia mėsos mase. Išsikišusius kopūstų lapus užlenkite į vidų.

Kepkite pyragą 30–35 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apatinėje lentynoje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai