Ingredientai
Miltai
100
g
Cukrus
100
g
Cukrus (pabarstymui ant papločio)
1
šaukštas
Kiaušiniai
4
vnt.
Kakava
2
šaukštai
Tarkuota citrinos žievelė
1
šaukštelis
Bananai
4
vnt.
Grietinėlė (35% riebumo)
250
ml
Citrinų sultys
25
ml
Juodasis šokoladas
100
g
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Išplakite kiaušinius su 100 gramų cukraus ir tarkuota citrinos žievele. Suberkite miltus, kakavos miltelius, gerai išmaišykite. Išliekite tešlą kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir išteptą sviestu. Kepkite 8 minutes 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje. Išimkite karštą paplotį ant virtuvinio rankšluosčio. Apibarstykite 1 šaukštu cukraus, susukite ir palikite atvėsti.
Šokoladą sulaužykite smulkiais gabalėliais. Iki putų išplakite grietinėlę. Bananus su citrinos sultimis trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su grietinėle ir šokolado gabalėliais.
Išvyniokite susuktą kepinį, ant viršaus užtepkite įdarą ir vėl susukite. Galima apibarstyti tarkuotu šokoladu.
Atsiliepimai