Vilniaus oro uoste planetos po sunkių pirmenybių ir ilgos kelionės pervargusius čempionus pasitiko ne tik gausus žiniasklaidos atstovų būrys, Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovai, Vyriausybės bei Vilniaus miesto atstovai, bet ir sportininkų artimieji bei gerbėjai.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė pergalėmis svarbiausiose varžybose pastaruoju metu džiugina nuolat – pernai ji laimėjo Europos čempionate ir tapo Londono olimpiados čempione.

Savo ruožtu, J. Kinderiui pasaulio čempionato auksas Taivane buvo didžiausias karjeros laimėjimas.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė Taivane fechtavimosi rungtyje užėmė 14-ą vietą ir surinko 856 taškus, plaukime ji buvo 19-a (1116 tšk.), jojime - 22-a (1120 tšk.), tačiau visas klaidas mūsiškė ištaisė paskutinėje – šaudymo ir bėgimo rungtyje, kurią užtikrintai laimėjo. Verta pažymėti, kad paskutinę rungtį 29-erių lietuvė pradėjo tik 19-a, turėdama net 46 sekundžių deficitą prieš lyderę, tačiau sugebėjo jį ištirpdyti.

Pasaulio čempione pirmą kartą per karjerą tapusi L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė iš viso surinko 5312 taškų.

20-metė Gintarė Venčkauskaitė finišavo 31-a iš 36-ių finale dalyvavusių penkiakovininkių.

Pasaulio čempionas J. Kinderis iš viso surinko 5824 taškus. Fechtavime lietuvis užėmė trečią vietą (952 tšk.), plaukime liko 16-as (1288 tšk.), jojimo rungtyje - 7-as (1200 tšk.). 26-erių metų Lietuvos penkiakovininkas prieš paskutinę jungtinę šaudymo ir bėgimo rungtį buvo 2-as ir startavo 4 sekundėmis vėliau nei pirmoje vietoje žengęs rusas Aleksandras Lesunas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)