Artėjant naujiems mokslo metams DELFI Pilietis klausė skaitytojų – kaip Jums sekasi ieškoti naujos gyvenamosios vietos?

Karolina: šiek tiek gąsdina kaip atrodo mano kambarys

DELFI skaitytoja Karolina sakė net nesvarsčiusi apie gyvenimą nuomojame bute ar kambaryje – nusprendė gyventi bendrabutyje.

„Gyvenamosios vietos pakeitimas, mano nuomone, yra nelengvas kiekvienam žmogui, o surasti, kur gyventi, yra dar sunkiau. Galiu pasakyti, kad man išties pasisekė: gana lengvai gavau vietą bendrabutyje. Žinoma, šiek tiek gąsdina, kaip atrodys mano kambarys, kokias kambariokes gausiu ir pan. Kad ir kaip būtų, galimybės ieškoti atskiro kambario ar buto net negalvojau (nors turėti nuosavą vonią, virtuvę, tualetą labai norisi). Manau, kad kiekvienas studentas tiesiog privalo pagyventi bendrabutyje ir patirti tikro studentiško gyvenimo malonumus ir vargus. Juk šie metai yra patys gražiausi, todėl juos norėsiu atsiminti ir kaip labai pašėlusius, ir kaip pilnus rūpesčių, tačiau vis dėl to žinosiu, kad pagyvenau kaip tikra studentė“, - rašė ji.

Brolis apie bendrabutį: išsimiegoti bus kur, bulvės irgi kvepės virtuvėje

Skaitytoja Gita pamačiusi DELFI Piliečio klausimą kreipėsi juo į šiais metais pradėsiantį studijuoti brolį. Jis apie bendrabutį pajuokavęs - išsimiegoti bus kur, bulvės irgi kvepės virtuvėje.

„Įstojo jis į laivininkystės mokyklą, kurioje jau praktikuosis laivų suvirinimo. Sudėtinga su tais bendrabučiais tvarkos atžvilgiu, todėl norint susirasti patenkinamą būstą, reikia ne menkai pakloti, kitaip kasdienybėje - pelytės, žiurkėniukai ir kiti gyviai. Sakė, neišgyvenk, sese, išsimiegoti bus kur, bulvės irgi kvepės virtuvėje, o visa kita - su laiku. O ir kaina minimali, nesiekia 50 litų. Tiesa, prisiminiau ir savo studijų metus, kurie baigėsi prieš trejus metus. Labai šaunūs bendrabučiai ir tvarkos netrūko. Teko porą savaitėlių glaustis pas tetą, kad tik gaučiau vietą viename jų. Gyvenau ir konservatorijos, kuris nepriekaištingas, ir Klaipėdos kolegijos bendrabutyje Jūros gatvėje. Šaunu... Visiems linkiu sėkmės, na, o broliui irgi palinkėjau, kad smagiau lagaminai pakuotųsi“, - rašė Gita.

Prašome jūsų – pasidalinkite, kaip sekasi rasti gyvenamąją vietą?

Ar sudėtinga rasti vietą bendrabutyje? O gal nusprendėte jame negyventi ir ieškojote atskiro buto? Jei taip, kodėl? Gal jau spėjote įsikurti ir galite pasidalinti pirmaisiais naujakurio rūpesčiais?

Dalinkitės mintimis, nuomonėmis ir įspūdžiais ir gaukite dovanų M. Owen ir K. Maurer knygą „Nelengva diena“. Ji bus burtų keliu paskirta vienam laimingajam.

Lauksime jūsų laiškų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Būstas“ iki rugsėjo 1 d. imtinai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)