Pabandykite suderinti kardio ir jėgos treniruotes ir su pasitenkinimu pamatysite, kaip po truputį keičiasi jūsų figūra.

Pagrindinis klaidingas įsitikinimas, dėl kurio daugelis moterų atsisako jėgos treniruočių - tai baimė, kad figūra taps vyriška. Jums atrodo, jog nuo svarmenų ir treniruoklių pečiai taps platūs, bicepsai didžiuliai, o figūra praras savo patrauklumą?

Iš tikro moters kūnas patikimai apsaugotas nuo pernelyg didelio raumenų masės augimo, o to priežastis yra hormonas testosteronas, kurio moterų organizme yra dešimtis kartų mažiau.

Būtent jis leidžia vyrams paversti savo kūną į raumenų kalną, o štai moterims tapti tokiu kalnu beveik nerealu. Treniruojantis raumenų audinio procentas didės, tačiau tai nepavers jūsų panašia į kultūristę.

Daugelį baugina ir tai, kad dėl jėgos treniruočių svoris ims didėti. O kilogramai - visai ne tas efektas, kurio siekia moterys. Iš tikro jėgos treniruotės moterims yra puikus būdas sulieknėti. Iš pradžių, augant raumenims, svoris išties truputį padidės, toks efektas pasireiškia pirmaisiais treniruočių mėnesiais.

Raumenys yra sunkesni už riebalus, be to, prie svorio augimo prisideda ir kaulai, kurie dėl fizinių užsiėmimų ima geriau kaupti kalcį, tampa tvirtesni ir sunkesni. Būtent dėl to iš pradžių svoris kiek padidės, o apimtys paplatės keliais centimetrais.

Tačiau, tęsiant treniruotes, tolesnio svorio augimo nereikia bijoti - priešingai, numesite nereikalingus (išties nereikalingus) kilogramus. Raumenų audinys toliau augs, pakeisdamas riebalinį, pagreitės jūsų medžiagų apykaita, ir jūsų svoris mažės netgi tomis dienomis, kai nesportuosite. Priežastis paprasta: būtent raumenys yra atsakingi už riebalų deginimą, ir kuo daugiau turite riebalinio audinio, tuo greičiau dega kalorijos.

Pagrindiniai jėgos treniruočių principai

Raumenims reikalinga įtampa. Ji gaunama darbo su apkrova (svarmenys, treniruokliai, kūno svoris) dėka.

Įtampą reikia nuolat didinti. Raumenims negalima leisti priprasti prie nuolatinio svorio, todėl apkrovos didinamos.

Dėmesio reikia skirti visoms pagrindinėms raumenų grupėms.

Treniruotės turi būti reguliarios. Ilga pertrauka susilpnins raumenis, prarasite rezultatus.

Nuo ko pradėti?

Pirmiausia reikėtų pasikonsultuoti su endokrinologu ir pasitikrinti stuburo būklę. Jei turite sveikatos problemų, tai nereiškia, kad treniruotes teks pamiršti - galbūt reikės apriboti krūvį. Negalima jėgos treniruočių atlikti menstruacijų ir nėštumo metu, sergant astma, hipertonine liga, aritmija, po infarkto.

Būtinai susireguliuokite mitybą. Labai svarbu, kad ji būtų subalansuota, jog užtektų energijos, tačiau nebūtų kalorijų pertekliaus.

Tik kardio ir jėgos treniruočių derinys, o taip pat racionalios mitybos principų laikymasis leis jums efektyviai kovoti su nereikalingu svorio ir suteiks kūnui liaunumo, grakštumo ir reljefo - apie tokį kūną svajoja kiekviena moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)