Ingredientai
Vištienos kulšelės
1.3
kg
Čili pipirai
2
vnt.
Imbiero šaknis
šaukštas
Česnakai
5
vnt.
Kalendros
sauja
Rudasis cukrus
2
šaukštai
Laimo vaisių sultys
60
ml
Žuvies padažas
3
šaukštai
Porcijos: 6
Šis patiekalas pasižymi saldaus, rūgštaus ir sūraus skonių deriniu, būdingu tailandietiškai virtuvei.
Gaminimo eiga
Vištienos kulšeles įpjaukite aštriu peiliu ir sudėkite į dubenį. Likusius ingredientus sudėkite į mikserį ir sutrinkite. Šiuo mišiniu apipilkite vištieną. Uždenkite plėvele ir per naktį ar bent kelias valandas palaikykite šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Ištraukite vištieną iš šaldytuvo ir 30-40 min palaukite - ji turi būti kambario temperatūros. Išimkite kulšeles iš marinato (jo neišpilkite) ir perkelkite į kepimo indą. Kepkite 35-40min. Kai iškeps, sudėkite į lėkštę.
Marinatą supilkite į keptuvę ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir pakaitinkite kelias minutes, maišydami mediniu šaukštu, kol sutirštės ir taps lipnus. Apipilkite vištieną, pabarstykite kalendros lapeliais ir patiekite.
Atsiliepimai