Ingredientai
Varškė
500
g
Moliūgai
1
kg
Manų kruopos
stiklinė
Pienas
2
stiklinės
Kiaušiniai
4
vnt.
Cukrus
0.5
stiklinės
Sviestas
3
šaukštai
Grietinė
1.5
stiklinės
Kmynai
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Porcijos: 6
Moliūgai pagardins bet kokį patiekalą. pabandykite išsikepti su šia vertinga daržove varškės apkepą.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įpilkite į puodą pieną, užvirkite, plonyte srovele supilkite manų kruopas. Virkite tris minutes.
Moliūgą nuvalykite, minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepkite svieste septynias minutes, nuolat maišydami. Atvėsinkite. Sudėkite manų košę, varškę, tris kiaušinius, cukrų, druską, kmynus, sumaišykite.
Paruoštą masę supilkite į sviestu suteptą formą, paviršių išlyginkite ir patepkite likusiu kiaušiniu. Dėkite į orkaitę ir kepkite trisdešimt minučių. Atskirai patiekite grietinę.
Atsiliepimai