Abi ekipos rungtynes pradėjo ramiai ir nei viena nepuolė atakuoti. Komandos apsikeitė keliais kampiniais.  Tiesa, mačo pradžioje kamuolio kontrolę pabandė perimti „Šiauliai“, tačiau jų noras dominuoti buvo greitai numalšintas ekraniečių įvarčio. Po itin tikslaus Dejan Djenič perdavimo į baudos aikštelę, galva įvartį įmušė ir „Ekraną“ į priekį išvedė Giedrius Tomkevičius - 0:1.

Įvartį pelnę ekraniečiai nenurimo ir atakas rezgė toliau, tačiau „Šiauliams“ neatralizuoti jas pavykdavo dar iki kylant pavojui. 26-ą minutę prabilo ir šeimininkų komanda. Į apatinį vartų kampą kamuolį pasiuntė T. Birškys. FKE vartininkui Tadui Kauneckui smūgio atremti nepavyko ir šiauliečiai rezultatą išlygino – 1:1.

Po įvarčio gana aktyviai rungtyniavo abi komandos. Pirmajam kėliniui artėjant pabaigos link, progą dar vienam įvarčiui susikūrė „Šiaulių“ ekipa. Po sumaišties „Ekrano“ baudos aikštelėje, šiauliečių atakos smaigalyje atsidūrė L. Mushnikov, kurio smūgis iš kelių metrų skriejo virš FKE vartų.

Antrame kėlinyje aktyvesni buvo ekraniečiai, kurių lygus rezultatas netenkino. Rungtynėms artėjant pabaigos link aikštėje virė vis daugiau emocijų. Tai atsispindėjo ir parodytų geltonų kortelių skaičiuje. Teisėjas jomis nubaudė net 6 žaidėjus. Įtampai augant ir senkant laikui „Ekranas“ varžovus spaudė vis labiau, o lūžis šiame susitikime įvyko paskutinę pridėto laiko minutę.

Po keitimo aikštėje pasirodęs A. Buinickij atliko baudos smūgį. Jo siųstas kamuolys pažeme praskriejo pro visus abiejų ekipų žaidėjus ir suspurdėjo tinkle. Švieslentėje užsidegė rezultatas 1:2. Per likusias sekundes „Šiauliams“ nieko sukurti nebepavyko. Paskutinę minutę įmušę įvartį pergalę ir tris taškus išplėšė Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai.
Kaipėdos “Atlanto“ futbolininkai

Klaipėdos „Atlantas“ savo žiūrovų akivaizdoje pademonstravo kovingą charakterį, antrajame kėlinyje išplėšdamas 16-ąją pergalę „SMScredit.lt A lygoje“. Pralaimėję pirmąjį kėlinį, uostamiesčio futbolininkai po pertraukos triskart pasiuntė kamuolį į varžovų vartus ir įveikė Pakruojo „Kruoją“ rezultatu 3:1 (0:1). Turnyro lentelėje klaipėdiečių persvara prieš dvejomis rungtynėmis mažiau sužaidusį Panevėžio „Ekraną“ išaugo iki šešių taškų.

Jau 3-ąją minutę Deivydui Lunskiui teko kristi po vieno prieš vartus išbėgusio Tado Eliošiaus kojomis, nukreipiant kamuolį į kampinį. Dar po penkių minučių Evaldas Razulis visiškai laisvas baudos aikštelė sulaukė Mariaus Papšio perdavimo iš dešinio krašto, tačiau galva smūgiavo virš vartų.

Kiek netikėtai įvartis krito būtent į aktyviai rungtynes pradėjusių aikštės šeimininkų vartus. D. Lunkis laisvu smūgiu iš savo aikštės pusės pasiuntė kamuolį į „Atlanto“ baudos aikštelę. Joje kilusia sumaištimi pasinaudojo legionierius Yamadou Keita, vienu lietimu iš kelių metrų nuginkluodamas Mindaugą Malinauską 12-ąją rungtynių minutę.

Klaipėdiečių pastangos išlyginti rezultatą nebuvo sėkmingos. Be klaidų rungtyniavusi „Kruojos“ gynyba daug darbo Mariui Eltermaniui nesuteikė. Šalia vartų smūgiavo T. Eliošius, į puolimą atskubėjusio gynėjo Marko Benetos smūgį nesunkiai sugavo vartininkas.

35-ąją minutę M. Malinauskas pademonstravo puikią reakciją, šuoliu atremdamas labai pavojingą ir stiprų Ričardo Beniušio smūgį vienu lietimu iš baudos aikštelės prieigų po Nerijaus Astrausko reido dešiniu flangu. „Kruojos“ nelaimei, rezultatyviausias komandos puolėjas patyrė traumą ir rungtynių tęsti nebegalėjo.

Iškart po pertraukos įvarčio autorius Y. Keita puikiu reidu pro kelis gynėjus įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau smūgiavo tiesiai į vartininką.

48-ąją minutę svečiams praradus kamuolį aikštės viduryje, „Atlantas“ surengė žaibišką kontrataką. T. Eliošius kairiajame krašte išbėgo vienas prieš vartininką ir pabandė perdavimu surasti E. Razulį, tačiau kamuolį į savo vartus apmaudžiai nukreipė D. Lunskis.

Patyrusi nokdauną, „Kruojos“ gynyba vos nebuvo nubausta jau po minutės. Kazimieras Gnedojus koja pabandė „uždaryti“ perdavimą į baudos aikštelę. Keista trajektorija kamuolys pataikė į virpstą ir atšoko atgal į aikštę. Pakartotinis efektingas E. Razulio smūgis per save buvo netikslus.

Antroji grubi pakruojiečių klaida leido „Atlantui“ išsiveržti į priekį 57-ąją minutę. M. Papšio perdavimo pažeme išmušti nesugebėjo nei vienas „Kruojos“ gynėjas, todėl vos dvi minutes aikštėje praleidęs A. Urbšys visiškai laisvas smūgiu iš kelių metrų nepaliko M. Eltermaniui jokių vilčių, išvesdamas uostamiesčio klubą į priekį.

Išsiveržęs į priekį „Atlantas“ nusiramino ir atsitraukė, atiduodamas kamuolio kontrolę varžovams. 78-ąją minutę aikštės šeimininkai surengė dar vieną gerą kontrataką. E. Razulis puikiu perdavimu vieną prieš vartus išvedė Ernestą Veliulį, tačiau laiku vartus palikęs M. Eltermanis krisdamas kojomis nukreipė kamuolį į kampinį.

Dar viena klaipėdiečių kontrataka 84-ąją minutę baigėsi trečiuoju įvarčiu. Jo autorius – vienas prieš vartus išbėgęs T. Eliošius. Saugas išsilaikė ant kojų po Alfredo Skroblo bandymo nutraukti ataką, ir pasiuntė kamuolį į tinklą.

Jau per teisėjo pridėtą laiką T. Eliošius galėjo pelnyti savo antrąjį įvartį, tačiau baudos smūgiu iš 18 metrų į vartus nepataikė.

Rezultatai:

Pakruojo „Kruoja“ 1 - 3 Klaipėdos „Atlantas“
12' [0 - 1] Yamadou Keita
48' [0 - 2] Deivydas Lunskis (į savus vartus)
57' [1 - 2] Andrius Urbšys
84' [1 - 3] Tadas Eliošius

Šiaulių „Šiauliai“ 1 - 2 Panevėžio „Ekranas“
16' [0 - 1] Giedrius Tomkevičius
26' [1 - 1] Tomas Birskys
90' [1 - 2] Arsenij Buinickij

Turnyro lentelė:

1Žalgiris201721568+48 53
2Atlantas2316254719+28 50
3Ekranas2215254426+18 47
4Sūduva2212464623+23 40
5Kruoja229582934-5 32
6Banga2272133041-11 23
7Šiauliai2365122943-14 23
8Dainava2333172056-36 12
9Tauras2111191364-51 4

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)