Tiek treneris Marius Vasiliauskas, tiek pati M.Povilaitytė tikina, kad ilgalaikis išsiskyrimas Monikos ir Ievos tandemui negresia.

„Liko vienerios varžybos, ir tos ne pačios svarbiausios – EEVZA etapas Maskvoje, kuris prasidės kitą savaitę. Galėjome į jas visai nevažiuoti, bet Lietuva turi ten vietą – nesinorėjo ją kažkam kitam užleisti. Todėl nusprendėme, kad kartu su Monika į Maskvą vyks Karolė“, – SportIN.lt sakė M.Vasiliauskas.

„Kodėl Karolė? Jos žaidimo stilius panašus į Ievos – gerai žaidžia prie tinklo, be to, demonstruoja puikią formą šių metų Lietuvos čempionate“, – paaiškino M.Vasiliauskas.

Jis atmetė galimybę, kad sėkmingai pasirodžius Maskvoje, Karolė galėtų tapti nuolatine Monikos partnere: „Manau, Ieva yra stipresnė tinklininkė. Naujam sezonui Monika ir Ieva vėl ruošis kartu“.

Šių metų Lietuvos paplūdimio čempionate K.Virbickaitė žaidžia kartu su Vytene Vitkauskaite.

Praleidusios pirmąjį etapą, antrame ir trečiame užėmė atitinkamai antrą ir pirmą vietas, ir bendroje įskaitoje žengia ketvirtos. Šį savaitgalį Vilniuje vyksta ketvirtojo etapo varžybos.

„Su Karole esu žaidusi tik per treniruotes. Galbūt šiek tiek jai trūksta tikslumo, bet, manau, viskas bus neblogai. Gal iš pradžių bus sunkiau, tačiau Maskvoje kovas pradėsime grupės varžybose, tad turėsime laiko įsižaisti“, – sakė M.Povilaitytė.

Šis sezonas M.Povilaitytei ir I.Dumbauskaitei nesusiklostė labai sėkmingai. Svarbiausiose varžybose – Europos U-20 ir U-22 čempionatuose – tinklininkės liko be apdovanojimų.

„Kitą sezoną ir toliau žaisime su Ieva, su Karole tik šį sezoną pabaigsiu“, – treneriui antrino M.Povilaitytė.