„Paskutiniame derybų etape AQSIQ ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai suderins produktų eksportui būtinus veterinarijos sertifikatus ir kitus techninius klausimus. Papildomų pieno produktus gaminančių įmonių patikrinimų Kinijos atsakinga institucija vykdyti neplanuoja, todėl suderinus ir patvirtinus atitinkamus dokumentus, kliūčių pieno produktų eksportui į šią didžiulę rinką nebeliks“, - sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Direktoriaus teigimu, galimybės eksportuoti savo produkciją į Kiniją laukia daugelis Lietuvos pieno perdirbimo įmonių. Tikimasi, kad derybas pavyks užbaigti ir visus būtinus dokumentus suderinti per keletą artimiausių savaičių.

Pirmieji susitarimai, atvėrę kelius Lietuvos maisto gamintojams eksportuoti į Kinijos Liaudies Respubliką, pasiekti dar 2011 metais, Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ir AQSIQ vadovams pasirašius trišalį bendradarbiavimo susitarimą maisto saugos kontrolės klausimais. 2012 m. birželio 1 d. su Kinijos Liaudies Respublika suderintas sertifikatas dėl žuvininkystės produktų eksporto, tad Lietuvos gamintojai jau gali į šią šalį eksportuoti Lietuvoje pagamintus žuvies konservus ar kitus termiškai apdorotus žuvininkystės produktus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)