Nuo pat pirmųjų susitikimų minučių Austrijos vicečempionai pademonstravo, kad yra visa galva aukštesni. „Salzburg“ futbolininkai progas kūrė vieną po kitos, kol 29-ą rungtynių minutę pramušė žalgiriečių gynybą. Iki pertraukos pelnę dar du įvarčius, antrame kėlinyje jie pridėjo dar du tikslius smūgius ir prieš atsakomąją dvikovą po savaitės Vilniuje susikrovė penkių įvarčių pranašumą. Vis dėl to net patys didžiausi optimistai supranta, kad rungtynės Lietuvoje tebus formalumas.

Tiesa, galima teigti, kad 5 praleisti įvarčiai yra dar „nedaug“, nes varžovai iš viso atliko net 23 smūgius, iš kurių 14 buvo į vartų plotą.

Pirmuose dviejuose Europos lygos turnyro ratuose vilniečiai eliminavo St. Patrick's „Athletics“ klubą iš Airijos (2:2 namuose ir 2:1 išvykoje) bei armėnų „Pyunik“ ekipą (2:0 ir 1:1).

Tuo tarpu trečiame etape žalgiriečiai visus pribloškė iš atrankos išmetę turtingąjį Poznanės „Lech“ klubą (1:0 namuose ir 1:2 išvykoje).

Rungtynės:

„Salzburg“ 5 - 0 „Žalgiris“
29' [1 - 0] Jonathan Soriano
37' [2 - 0] Jonathan Soriano
40' [3 - 0] Sadio Mané
63' [4 - 0] Jonathan Soriano
68' [5 - 0] Martin Hinteregger

„Žalgirio“ komandos sudėtis: Armantas Vitkauskas, Andrius Skerla, Georgas Freidgeimas, Egidijus Vaitkūnas, Luka Perič, Mantas Kuklys (78' Eivinas Zagurskas), Rytis Leliūga (46' Paulius Janušauskas), Pavel Kamolov, Vaidas Šilėnas (46' Serge Nyuiadzi), Artūras Žulpa, Kamil Bilinski.

„Salzburg“ komandos sudėtis: Péter Gulácsi, Florian Klein, Andreas Ulmer, Martin Hinteregger, André Ramalho, Sadio Mané (78' Marco Meilinger), Stefan Ilsanker, Stefan Hierländer, Kevin Kampl, Jonathan Soriano (67' Valon Berisha), Alan.

Pirmas kėlinys

Vos tik prasidėjus rungtynėms, šeimininkai puldami kairiu atakos kraštu ėmė kurti pavojingas progas, tačiau sėkmingai žaidė tiek „Žalgirio“ gynėjai, tiek vartininkas A. Vitkauskas.

8-ą minutę R. Leliūga atsidūrė kontratakos smaigalyje, tačiau varžovų vartininkas laiku išbėgo iš vartų ir galva nukreipė kamuolį už šoninės linijos.

13-ą minutę K. Kamplis kaire koja pavojingai smūgiavo į vartų plotą, tačiau sėkmingai sužaidęs žalgiriečių vartininkas kamuolį pasiuntė už galinės linijos.

Po trijų minučių dar vieną stiprų ir pavojingą smūgį iš baudos aikštelės atliko austrai, tačiau vėl vietoje buvo „Žalgirio“ vartininkas.

19-ą minutę vilniečiams nusišypsojo sėkmė - laisvas prie pat vartų paliktas Austijos komandos puolėjas J. Soriano bandė sušaudyti A. Vitkauską, tačiau į kamuolį pataikyti nesugebėjo.

Vilniaus komandai ir toliau teko prakaituoti gynyboje. „Salzburg“ futbolininkai nuolat kūrė progas ir smūgiavo link svečių vartų. 26-ą minutę įspūdingą tolimą šūvį smeigė varžovų puolėjas Alanas, tačiau savo darbą ir vėl sėkmingai atliko žalgiriečių vartininkas.

Vis tik šeimininkams pavyko pramušti „Žalgirio“ vartus. 29-ą minutę puikų reidą dešiniuoju atakos kraštu atlikęs austrų futbolininkas perdavė kamuolį J. Soriano, kuris iš kelių metrų nukreipė kamuolį į tuščius vartus.

Po pelnyto įvarčio „Red Bull“ komanda toliau nedavė ramybės žalgiriečių gynėjams. 35-ą minutę pirmojo įvarčio autorius J. Soriano vos nepasižymėjo dar kartą, tačiau jo smūgis skriejo šalia virpsto.

Apmaudu, tačiau tuomet pasipylė įvarčių lietus. 37-ą minutę savo antrąjį įvartį pelnė J. Soriano. Kamuolį iš dešiniojo krašto jam perdavė K. Kamplis, o puolėjas galva pasiuntė kamuolį vėl į tuščius vilniečių vartus.

Jau kitoje atakoje „Žalgiris“ praleido jau trečią įvartį. Šį kartą (40-ą minutę) pasižymėjo vienas prieš vartininką atsidūręs S. Mané.

Prieš pertrauką šeimininkai atliko dar kelis smūgius. Visa laimė, daugiau pasižymėti jiems nepavyko. Abi komandos ilsėtis išėjo rezultatui esant 3:0.

Per pirmąsias 45-ias minutes „Salzburg“ atliko net 14 smūgių, iš kurių net 8 į vartų plotą. Tuo tarpu vilniečiams nė karto nepavyko smūgiuoti į varžovų vartus.

Antras kėlinys

Po pertraukos Marekas Zubas atliko du keitimus. Aikštėje pasirodė Paulius Janušauskas ir komandos naujokas iš Prancūzijos Serge Nyuiadzi, kuris jau pirmuoju savo prisilietimu vos nepelnė įvarčio, po pakelto kampinio galva kamuolį nukreipęs į varžovų vartininką.

Tačiau tai buvo tik menkas žybtelėjimas. „Salzburg“ futbolininkai ėmė mėgautis futbolu ir vieną po kito siųsti kamuolius link svečių iš Lietuvos vartų. Žalgiriečių laimei austrams trūko tikslumo.

59-ą minutę šeimininkų vartams pagrasino žalgiriečių puolėjas K. Bilinski, tačiau jo smūgis skriejo šalia virpsto.

Ir toliau įspūdingai rungtyniavo J. Soriano, kuris 63-ią minutę pelnė „hat-tricką“ (trečią savo įvartį), kuomet komandos draugai jam vėl padėjo kamuolį kaip ant lėkštutės.

Po poros minučių baudos aikštelėje antrą kartą aukščiausiai iššoko „Žalgirio“ naujokas S. Nyuiadzi. Pakeltą nuo kampinio kamuolį jis pasiuntė virš vartų.

68-ą minutę rezultatas tapo nepadorus - austrai po standartinės situacijos pelnė jau penktą savo įvartį. Šį kartą galva pasižymėjo M. Hintereggeris.

73-ią rungtynių minutę kamuolys dar kartą skriejo į Lietuvos komandos vartus, tačiau šį kartą mūsiškius išgelbėjo teisėjo užfiksuota nuošalė.

77-ą minutė vėl įspūdingai sužaidė A. Vitkauskas, kuris kumščiais atrėmė tolimą austrų komandos futbolininko smūgį.

89-ą minutę žalgiriečiams dar kartą pasisekė. Chaosu baudos aikštelėje pasinaudoję austrai smūgiavo į vartininką, o antras jų smūgis skriejo šalia vartų.

Vos sužaidus 90 minučių teisėjas paskelbė rungtynių pabaigą nepridėjęs nė minutės. Rungtynės baigėsi šiurpiu lietuviams rezultatu - 0:5.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (903)